Президент помітив те, що не помітно нам, українцям, - зростання економіки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.12.2011 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16176

Відновлення економічного зростання в Україні у 2011 році дозволило підвищити пенсії, зарплати і соціальні виплати для громадян.

Про це заявив Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції.

«Це відбулося не настільки, як нам хотілося, але ми рухаємося вперед», - сказав Глава держави. Він зокрема нагадав, що порівняно з ситуацією на початку року зросла допомога, яка видається при народженні дитини: на першу дитину - на 6,7 тис. грн, на другу - 12,5 тис. грн, на третю – 25,1 тис. грн.

«Збільшену допомогу при народженні дитини отримали 227 тисяч сімей», - зауважив Янукович.

Говорячи про економічне зростання, Глава держави зазначив: за результатами року очікується зростання ВВП на рівні 5%, цього року також вдалося зібрати найбільший врожай зерна за всі роки нашої незалежності - понад 50 мільйонів тонн.

«Ми створили нові умови для розвитку бізнесу. Запрацював раніше прийнятий Податковий кодекс… Малий бізнес отримав нові полегшені правила гри у вигляді оновленої спрощеної системи оподаткування, обліку і звітності. Прибираються зайві заборони, ліцензії, дозволи… Нові правила гри вже позитивно сприймаються бізнес-середовищем в цілому», - зауважив Президент.

У цьому контексті він нагадав, що темпи залучення іноземного капіталу в українську економіку вже прискорилися на третину, майже на 40% зріс експорт.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.