Апеляційний суд вирішив, що двічі арешт Тимошенко - це законно

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.12.2011 15:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16179

Колегія суддів Апеляційного суду Києва під головуванням судді Ольги Єфімової залишила у силі рішення виїзного засідання Шевченківського райсуду про повторний арешт Юлії Тимошенко.

Про це повідомила прес-служба «Батьківщини».

Народні депутати фракції «БЮТ-Батьківщина» під час оголошення рішення почали скандувати «Фашисти!».

Колегія суддів перебувала в нарадчій кімнаті майже три з половиною години.

Рішення Шевченківського суду про повторний арешт не було скасовано, незважаючи на приєднання до матеріалів справи заяви Уповноваженого з прав людини про комплексне порушення прав Юлії Тимошенко під час так званого «виїзного судового засідання» в камері Лук'янівського СІЗО.

У заяві омбудсмена Ніни Карпачової йшлося про відкриття нею провадження щодо порушення прав екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

За словами адвоката Сергія Власенка, у заяві омбудсмен зазначила, що законних підстав для повторного взяття під варту Юлії Тимошенко немає, а навпаки йдеться «про брутальне порушення прав людини».

«Під час судового засідання в камері СІЗО, тобто в екстремальних умовах, є брутальне порушення пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод щодо публічності розгляду, воно суперечить рішенню Європейського суду з прав людини в подібній справі «Лучанінова проти України» від 9 червня 2011 року, статті 129 Конституції України - тієї статті, яку так полюбляє цей склад суду, - рекомендаціям Європейського суду з питань запобігання катуванням. Все це є обмеженням права на захист, яке може бути розцінене, як нелюдське поводження, тобто звіряче поводження», - процитував текст заяви Сергій Власенко.

Він наголосив, що суддя Шевченківського райсуду Трубніков був ознайомлений з цим документом, в якому зафіксоване масштабне порушення прав Юлії Тимошенко.

Сам Власенко також повідомив колегії суддів апеляційного суду, що він попереджував суддю Трубнікова та всіх присутніх «під час ганебного суду в медсанчастині Лук’янівського СІЗО про те, що вони вчиняють злочин, ухвалюючи завідомо незаконне рішення».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.