Активістки FEMEN мають намір провести акцію в Білорусі ще раз

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 21.12.2011 18:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16184

Активістки руху FEMEN мають намір ще раз провести акцію протесту в Білорусі.

Про це журналістам заявила одна з активісток Інна Шевченко.

«Ми обіцяємо, ми вже плануємо другу акцію протесту в Білорусі», – сказала вона.

Жінки, яких у понеділок після участі в мітингу проти політики Олександра Лукашенка викрали, на прес-конференції у Києві зазначили, що не шкодують про проведення акції в Білорусі – попри те, що, як вони стверджують, зазнали знущань з боку людей, яких вони вважають «співробітниками білоруського КДБ».

Учасниці руху FEMEN також заявили, що вони звернулися до Міністерства закордонних справ України з приводу ситуації, що склалася, а 22 грудня вони напишуть офіційну заяву.

«Ми вимагаємо вигнати посла Білорусі в Україні, розібратися зі співробітниками КДБ, які таким способом знущалися над нами. Ми надали свідчення міліції, де нам пообіцяли, що буде відкрито кримінальну справу, але ми в цьому сумніваємося, тому що ми розуміємо те, що всі працюють на зміцнення режиму Лукашенка, і відкриття кримінальної справи за таким фактом буде не вигідним», – сказала Шевченко.

Три учасниці руху FEMEN, зокрема Інна Шевченко, 19 грудня – в річницю розгону несанкціонованого мітингу білоруської опозиції – провели в Мінську на сходах будівлі КДБ акцію в стилі топлес. Незабаром після цього вони зникли і вийшли на зв’язок лише наступного дня. Тоді, у вівторок, жінки повідомили, що їх викрали «міліція і КДБ», які завезли їх у ліс, погрожували підпалом, а пізніше відрізали волосся і «викинули голими в лісі без документів».

Водночас сьогодні голова білоруського КДБ Вадим Зайцев назвав інцидент з активістками FEMEN «грубою провокацією».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.