Ведучого телепрограми журналістських розслідувань відсторонили за “нездоровий інтерес”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 23.12.2011 18:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16208

Ведучий Олег Дейнека тимчасово відсторонений від ведення програми “Гроші” на телеканалі 1+1.

За інформацією видання "Медіаняня", сюжет Дейнеки про голову Хмельницької облдержадміністрації Василя Ядуху канал не пускав в ефір. Дейнека це підтвердив.

23 грудня, надійшла відповідь від редакторської групи програми "Гроші". У ній сказано, що ведучого відсторонили на час службового розслідування.

"Програма "Гроші" приділила багато уваги діяльності Хмельницького обласного голови. Два сюжети і кілька інформаційних начиток, в результаті чого Василь Ядуха став абсолютним рекордсменом за кількістю згадувань у нашій програмі протягом року", - йдеться у заяві.

"Вважаємо, що до оприлюднення результатів офіційного розслідування, яке проводиться Генпрокуратурою за наказом президента, цього достатньо", - сказано в повідомленні.

"Крім того, у парламентському комітеті зі свободи слова лежить кілька запитів з приводу серії сюжетів з Хмельницька та особисто губернатора Ядухи, які виходили в програмі "Гроші", щодо дотримання журналістських стандартів", - йдеться у листі редакційної групи.

Редакція спільно з юридичним відділом вирішила відкласти розробку теми до з`ясування обставин та завершення розслідування: "Відтак, редакторська група програми "Гроші" не замовляла і не планувала до новорічного ефіру ще один сюжет про Ядуху".

"Тому нас дуже дивує поведінка ведучого програми Дейнеки, який через ЗМІ намагається протиснути в ефір ще один сюжет про діяльність Хмельницького губернатора. Ми переконані, що позерство та боротьба за свободу слова - абсолютно різні явища", - йдеться в заяві.

Дії Дейнеки, на думку редакції, викликають сумніви в його незаангажованості, тому було вирішено до завершення службового розслідування тимчасово відсторонити його від ведення програми "Гроші".

"Хочемо запевнити - "Гроші" продовжують пильно стежити за діяльністю Хмельницького губернатора, як і за рештою чиновників, яких підозрюємо в корупції", - наголошує редакція програми.

Дейнеці нічого не відомо про його відсторонення від ефіру. Про це він повідомив "Телекритику" особисто. За його інформацією, ще один сюжет про Хмельницький готується до виходу, і наступний випуск програми вийде у звичний час і день.

"Розслідування Генпрокуратури завершено. На даний момент здійснюється тиск на керівництво каналу, щоб цей сюжет не давати. Позиція така, що нібито немає реакції прокуратури. Рішення прокуратури є, Бойченко (керівник прес-служби Генпрокуратури) мені його особисто вручив, я розписався про те, що я отримав цей документ, як цього вимагав Пшонка, щоб показати Віктору Федоровичу, що прокуратура все нам надала",- розповів журналіст.

"В цьому документі написано, що донька губернатора міста Хмельницький, син заступника губернатора і дитина чиновника державного рибного господарства, які були співзасновниками фірм, які підім'яли під себе всю Хмельниччину, вийшли звідти після того, як ми про це повідомили", - заявив Дейнека.

"На сьогодні це найрезультативніше розслідування, яке велось протягом року. У цьому розслідуванні брали участь і Генпрокуратура, і президент доклав зусиль. Тому сюжет однозначно вийде, він не може не вийти в ефір", - прокоментував він.

"Немає жодної офіційної заяви керівників каналу, і не може бути, бо президента вони не можуть не дати. Президент відповідає на це питання в підсумковій прес-конференції, і в цій ситуації канал не дасть ні позицію президента, ні позицію Генпрокуратури, ні наше розслідування про те, що тисячі людей можуть бути отруєні водою зі склом", - підсумував журналіст.

Дейнека уточнив, що наступна програма має вийти в ефір 27 грудня о 22.30.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.