ПроФФесіонали Азарова і парламентські тушки залишили студентів без стипендій

Автор/джерело -  © Zaxid,net



Дата публiкацiї - 26.12.2011 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16215

У бюджеті-2012 не закріплено кількості стипендій, а також їх фінансово-економічного обґрунтування. Таким чином більше мільйона учнів та студентів можуть залишитися без стипендій або отримувати їх не у повному обсязі і не вчасно, що загрожує соціальними напругами і конфліктами.

Про це йдеться у відкритому зверненні Молодіжної профспілки України, адресованому Президентові України Вікторові Януковичу.

«Загальна сума коштів, яка не виписана окремо у бюджеті-2012 на студентські стипендії, перебільшує 10 мільярдів гривень, через що проблема набуває значення катастрофи. Окрім того, невиконаною виходить Ваша особиста обіцянка щодо підвищення розміру стипендій, які не враховані і не визначені взагалі», - зазначено у зверненні до Президента.

«Виходячи із цього, просимо Вас застосувати право вето та не підписувати Закон України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» доти, доки там окремою статтею не будуть визначені кількість та розмір студентських стипендій у 2012 році. Просимо Вас забезпечити студентів належними їм виплатами та запобігти «голодним бунтам» і студентським революціям через безгрошів’я», - йдеться у зверненні Молодіжної профспілки України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.