Страх розлучення заважає людям вступати у шлюб

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.12.2011 14:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16216

Американські вчені з Корнелла та Університету Центральної Оклахоми дійшли висновку, що більшість людей, які проживають спільно, не вступають в офіційний шлюб, щоб не брати на себе тяжкого тягаря розлучення, пише Time.

Дослідження: Страх розлучення заважає людям вступати у шлюб

Під час дослідження було опитано 61 пару, що живе разом, у віці від 18 до 36 років, у Колумбусі в американському штаті Огайо.

Вчені встановили, що жінки, особливо з низьким доходом, бояться, що шлюб виявиться пасткою, якщо щось піде не так. Для таких партнерок переваги шлюбу неочевидні - вони отримують нового члена сім'ї, про якого треба піклуватися, але не отримують водночас додаткового добувача.

Крім того, близько 67% опитаних сказали, що стурбовані можливими соціальними, емоційними та економічними наслідками розлучення. За висновком авторів дослідження, саме це є однією із причин, з якої вони віддали перевагу тому, щоб жити разом, не вступаючи у шлюб.

"Багато молодих пар схильні думати, що шлюб, який закінчується юридичними і фінансовими потрясіннями у випадку розлучення, не вартий такого ризику", - пише автор статті Белінда Ласкомб.

За даними Pew Research Center, трохи більше половини дорослого населення США перебуває у шлюбі, що є найнижчим рівнем за десятиліття, пише Кореспондент.net.

Як ми вже писали, запорукою міцного шлюбу є - усвідомлений вибір партнера, віра в Бога, прагнення віддавати, уміння долати кризи та психологічна сумісність партнерів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.