Азаров вважає, що не тільки він, а й українці стали заможнішими

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.12.2011 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16224

Прем’єр-міністр України Микола Азаров впевнений, що його уряд веде «правильну» політику.

Про це, зокрема, свідчить зростання купівельної спроможності громадян, каже він.

«Чи вважаю я правильною політику, яку проводить уряд? Так, я вважаю її правильною. Звісно, щось ми не зуміли зробити, щось пішло не так, як треба було. Без цього не буває. Але в цілому, ми зі своїм завданням справилися. Нам є що сказали людям», — заявив він під час засідання економічного прес-клубу.

Так, повідомив прем’єр, у 2011 році «суттєво виросла купівельна спроможність населення».

Він зазначив, що роздрібний товарооборот виріс на 15%: українці стали більше купувати продовольчих продуктів (зросло споживання м’яса, а овочів і фруктів населення купило в 1,5 рази більше, ніж минулого року).

Характерно, наголошує Азаров, що споживча активність стосується не тільки товарів першої необхідності: у цьому році було українці придбали в 2 рази більше б/у автомобілів, на 30% - нових авто, у 1,5 рази — телевізорів, на 30% - супутникових антен, а мобільних телефонів — у 16 разів більше тощо.

«Якщо населенню не вистачає на продукти харчування, хіба вони купуватимуть супутникові антени?» — риторично запитує Азаров. Він впевнений, що це «абсолютно об’єктивні дані, які свідчать, про те, що купівельна спроможність населення зростає».

Нагадаємо, напередодні Азаров заявив, що про позитив у 2011 році свідчить зростання витрат населення на культурний відпочинок: «Коли важко, то в музеї і на концерти не ходять - економлять», — заявив прем`єр.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.