“Регіональні одкровення” - прозріння чи образа?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 27.12.2011 12:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16225

Голова регламентного комітету Верховної Ради, депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко, порадував українську спільноту своїми відвертими промовами.

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко визнав, що у владу йдуть виключно заради грошей.

"Коли офіційні декларації показують ті, хто при владі (депутати, члени уряду), – нулі туди не входять. Я як голова регламентного комітету це бачив. Усі про це знають. Усі йдуть хоч і під різними прапорами, але за владою – перекладаю: за матеріальним заохоченням", - сказав він в суботньому інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами "регіонала", жаліти політиків не треба.
"А коли щось не вийшло, то кажуть: ой, бідні! той сидить! чи та сидить! Та що ви нас жалієте, політиків? Ми хіба бідні?! Вийдіть, подивіться на вулицю Грушевського – на яких машинах їздимо?! Приїдьте в аеропорт Бориспіль. Керівництво аеропорту каже: немає де ставити приватні літаки від усіх фракцій", - розповів Макеєнко.

Нардеп вважає, що гроші заробляють на політичних проектах: "Якщо людина 5 років тому мала 100 тисяч, а зараз мільярди, то звідки? Береться будь-який прапор, який подобається людям, будь-який лозунг, і не важливо, який там гімн, яка валюта: купон, карбованець, гривня – всі вперед за владу. Всі знають, за що б'ються і який призовий фонд. От вам правда".

Макеєнко переконаний, що БЮТ зараз не захищає свого лідера Юлію Тимошенко, бо почались торги за місця у парламенті наступного скликання.

"Вона їм не потрібна. Тому що зараз знов пішла передвиборча кампанія і буде продаж місць у парламент. Ви ж бачили, хто був депутатом – багаті люди, власники заводів. І коли вона казала, що "я тут помилилася", то ніхто ні в чому не помилився. Помиляються тільки в одному – в ціні на місце, бо можна було дорожче продати", - зазначив він.

"Знайдіть хоч одного, хто б добровільно відмовився бути міністром, прем'єр-міністром, депутатом, "губернатором", мером. Тому що люди розуміють, що вони хочуть. Маючи маленьку пекарню, за все життя заробиш те, що при владі можна заробити дуже швидко – за день, за місяць. І треба мати гальма", - додав депутат.

"На фіг" нам Євро-2012?

Наступна теза: Володимир Макеєнко вважає, що Україні не потрібне Євро-2012.

"Євро? На фіг воно нам потрібно було?!", - продовжив він в інтерв’ю “Радіо Свобода”. За його словами, "це якісь іміджеві речі, які нам дісталися у спадок від Ющенка".

"Зрозуміла річ, що ми повинні були закінчити об’єкти і провести це Євро. А я б краще збудував щось для сільського господарства, щось для молочної та м’ясної галузей, що може годувати наших людей нормальними гарними продуктами та ще й експортувати", - сказав "регіонал".

"Тому що стадіон збудували, але його ще й фінансувати треба. А збудували якийсь свинокомплекс – робота на місцях людям, обіг грошей. І годувати можна, і податки брати", - вважає він.

Макеєнко вважає, що виділення з бюджету шалених грошей на стадіони – "це не по-господарськи".

"Провів тоді президент федерації футболу Суркіс роботу, виграли – хай би вони його й фінансували! Чи зібрали приватних спонсорів. Є гроші – проводьте, немає грошей – вибачте. Нам з державного бюджету державні програми фінансувати треба", - сказав він.

Макеєнко також висловив думку, що Межигір'я забезпечує роботою жителів найближчих сіл.

"Цей об’єкт – на території України. Гірше, коли такі об’єкти на території Монако чи якихось островів. Тому що там цей об’єкт будується, там використовується робоча сила, там залишаються гроші. А коли він тут і на ньому працюють люди з найближчих сіл, то що в тому поганого?", - сказав депутат.

Він також висловив задоволення тим, що за минулий рік "ми не впали ні вліво, ні вправо".

"І переговори як на Захід, так і на Схід закінчилися нічим. Я особисто задоволений. Тому що я голосував за Декларацію про державний суверенітет у парламенті, за Акт про державну незалежність", - зазначив Макеєнко.

"Наступний крок – рублева зона. Нам це треба?"

Уряд не має право без референдуму змінювати інтеграційний напрямок України в бік Росії для того, щоб домовитися з нею про ціну на газ.

Таку думку висловив Володимир Макеєнко в коментарі спецпроекту 5-го каналу "Енергонагляд".

"За неофіційною інформацією, вони після підписання контракту між РАО "Газпром" і НАК "Нафтогаз", вибачите за слово, "десять днів бухали від радості", - сказав він.

"І ось вони бачать цей контракт, а навіщо їм відмовлятися від грошей? Так ти, Україно, поступися чимось! Або трубою! Або сховищами! Або частиною суверенітету: вступ у якийсь союз - це частина суверенітету", - відзначив Макеєнко.

"Ми вже бачимо, що Митний союз, Євразійська комісія ... і наступним кроком рублева зона. Нам потрібно це чи ні? І чи має право наш уряд ухвалювати без референдумів такі пропозиції? Напевно, ні!", - заявив "регіонал".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.