Лауреати Шевченківської премії засудили рішення суду у справі Тимошенко

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 28.12.2011 17:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16237

Відомі українські письменники та громадські діячі засудили рішення Апеляційного суду у справі колишнього прем’єра Юлії Тимошенко.

Зокрема, група представників української інтелігенції звернулася з відкритою заявою, в якій закликала не визнавати вирок, оскільки він, на думку авторів листа, є несправедливим, протизаконним і аморальним.

Серед підписантів заяви – зокрема лауреати Шевченківської премії Дмитро Павличко, Іван Дзюба, Марія Матіос, Юрій Мушкетик, Микола Жулинський, Роман Іваничук та Михайло Слабошпицький.

«Ми, представники української інтелігенції, заявляємо, що не визнаємо несправедливе рішення підконтрольного чинному президенту Апеляційного суду Києва у справі Тимошенко і сподіваємося, що воно найближчим часом буде скасоване в Європейському суді з прав людини», – йдеться в заяві.

Свій підпис під заявою також поставили зокрема Мирослав Попович, Юрій Андрухович, В’ячеслав Брюховецький, Юрій Щербак, Сергій Жадан, Василь Шкляр та Ірен Роздобудько.

23 грудня Апеляційний суд Києва підтвердив законність вироку Печерського суду Києва, який засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення влади при укладанні газових контрактів з Росією.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.