Донецькі чорнобильці прикрасили ялинку вдячності владі

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 29.12.2011 14:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16248

Сьогодні, 29 грудня, у Донецьку біля будівлі обласного управління Пенсійного фонду зібралося близько 100 протестувальників чорнобильців.

Вони принесли ялинку до будівлі головного управління Пенсійного фонду в Донецькій області і повісили на неї ксерокопії невиконаних рішень судів щодо виплати їхніх пенсій та пільг, повідомляє "Новости Донбасса".

На кількох ксерокопіях написано "Янукович, ти зрадив свій народ!" і "Янукович! Щоб ти здох!".

За словами голови ініціативної групи донецьких чорнобильців Володимира Деркача, в області на сьогоднішній день не виконуються 7200 рішень з виплати чорнобильських пенсій і пільг.

"Це ми живемо не в Україні, а на зоні. У нас вже немає ні судів першої інстанції, ні апеляційного, ні вищого адміністративного, ні верховного, ні конституційного судів. Їх всіх купили і залякали", - заявив Деркач.

Деркач зазначив, що всі легальні способи відстоювання своїх прав в Україні у них закінчилися.

"Це ж подумати тільки, академіки там сидять, доктора юридичних наук. Гідні люди, які представляють судову владу, вони обо*рались і сказали - скільки Азаров дасть - стільки ви і отримаєте", - додав він, коментуючи нещодавнє рішення КС, яке підтверджує конституційність регулювання обсягу виплат чорнобильських пенсій Кабміном.

Донецькі правоохоронці, присутні на акції, заборонили чорнобильцям встановлювати ялинку, пославшись на правила благоустрою міста, тому протестувальники по черзі тримали ялинку в руках.

Начальник управління Донецької міськради зі зв'язків з громадськістю Максим Ровінський, також присутній на акції, повідомив, що заявка на проведення акції була подана до міської ради не завчасно. Протестувальники, у свою чергу, заявляють, що подали заявку на проведення акції завчасно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.