Тепла зима зашкодила туристичному сезону в українських Карпатах

Автор/джерело -  © ICTV



Дата публiкацiї - 10.12.2006 22:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1625

Аномально тепла зима в українських Карпатах розорює місцевих мешканців. На недільних богослужіннях у карпатських селах Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської і Чернівецької областей священики з парафіянами вирішили просити в Бога, як благодаті, снігу, що дає їм основний заробіток протягом року.

Карпатам загрожує провальний туристичний сезон

"Гори і сніг приваблюють багато туристів і відпочиваючих. У моїй хаті, іноді, зупинялося до 20 людей і нам, господарям, доводилося тоді ночувати на сіні поруч з вівцями, зате гроші мали на навчання дітей і на прожитття, - журиться в розмові з кор. ІТАР-ТАРС мешканець курортного селища Славсько Львівської області Василь Кравець.

Моляться про погоду і господарі карпатських турбаз, що закупили лижне спорядження та побудували підйомники на трасах. Наближаються новорічно-різдвяні свята - традиційний пік напливу відпочиваючих і кожен день без снігу зменшує майбутні доходи. Розчаровані примхами погоди гірськолижники й аматори зимових видів спорту, що розкупили заздалегідь номера на базах відпочинку і готелях. Погулявши безсніжними горами, вони залишають Карпати. А синоптики українського Гідрометцентру не обіцяють снігу аж до середини січня.

А в Європі випав перший сніг

В Іспанії випав перший цього року сніг, що відразу ж викликав значні ускладнення для руху автотранспорту дорогами країни.

Про це повідомляє сьогодні департамент дорожнього руху Іспанії. Через снігопад закриті шість гірських перевалів, ще на 40 перевалах для автомобілів запроваджено режим обов'язкового використання ланцюгів на колесах.

Найскладніша ситуація у автономній області Кастилія-Леон, а також в автономних областях Астурія, Кантабрія, Наварра. Крім снігу, у низці регіонів країни йдуть зливи. У провінції Галисія негода призвела до закриття двох автодоріг місцевого значення. Саме сьогодні десятки тисяч іспанців повертаються додому після декількох днів відпочинку: дороги перевантажені, а несприятлива ситуація на них може обернутися великою кількістю дорожньо-транспортних пригод.

Натомість, аматори гірськолижного спорту й австрійські фірми, що займаються експлуатацією зимових курортів, можуть зітхнути з полегшенням - в Альпах у неділю на висоті 600-800 метрів над рівнем моря випав довгоочікуваний сніг. Дотепер, за повідомленнями австрійської преси, сніг лежав на схилах на висоті понад 2000 метрів. Більшість гірськолижних трас і підйомників були закриті. Незвичайно тепла погода загрожувала провалом гірськолижного сезону. На сніжне Різдво можуть розраховувати також жителі Зальцбурга. Однак у Відні зима усе ще не настала, повідомляють РІА "Новости".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.