За рік, що минає, в Україні відбулося 160 тисяч масових акцій

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.12.2011 17:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16251

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв’ю Комсомольской правде в Украине заявив, що впродвж року, за даними міліції, в країні відбулося близько 160 тисяч різного роду маніфестацій.

Відповідь на запитання про те, яким був рік, що минає, для Верховної Ради, Литвин сказав: "Щоб зрозуміти, яким цей рік був для парламенту, необхідно порівняти його з тим, яким він був для країни. А він був дуже складним, роком виживання, роком вибору без вибору. Але головне, що у нас всіх вистачило здорового глузду при безлічі конфліктних точок утримати ситуацію в рамках розсудливості ", - сказав спікер.

При цьому він додав, що за даними міліції, за рік в "країні відбулося близько 160 тисяч різного роду маніфестацій, акцій, пікетувань тощо".

Рік, що минає багатьом запам'ятається зростанням протестних настроїв у суспільстві. Чорнобильці, афганці, студенти, підприємці, вчителі: це далеко не повний перелік категорій громадян, які із завидною постійністю нагадували владі, що їхнє терпіння на межі.

У кабінетах влади на протести реагували своєрідно: кількість співробітників спецпідрозділів, які охороняли урядові будівлі, найчастіше в кілька разів перевищувала кількість пікетників. Більше того, додатковим подразником для учасників мітингу став паркан навколо парламенту, який кілька разів капітулював під натиском громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.