На прохання трудящих. Президент Янукович скасував День Свободи і призначив свої свята

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.12.2011 11:31 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16256

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат та професійних свят». Згідно з документом 22 січня визначено як День Соборності та Свободи України.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації Президента.

Соборність Української держави - одвічна мрія, яку плекав народ протягом усієї історії боротьби за незалежну Україну. Лише соборна, незалежна і вільна Україна має шанс увійти до спільноти процвітаючих країн як рівноправний партнер і перспективний лідер центрально-східного регіону Європи.

Саме тому значення Свободи як невід'ємної складової незалежної України набуває особливого змісту і стає нерозривно пов'язаним з Соборністю наших земель. Це тим паче є значущим фактом зараз, коли раз-у-раз з різних боків політики-радикали кидають гасла про можливе від'єднання того чи іншого регіону від соборного тіла матері України.

Історичний момент і значимість Свободи та Соборності диктує необхідність підсилення цих складових Незалежності в свідомості народу, в нашій традиції та в історії нашої Державності. Про це ж йдеться в численних зверненнях та пропозиціях, які надходять до Президента від громадян та громадських організацій.

На підтримку цих пропозицій та з метою консолідації суспільства, зміцнення єдності народу та утвердження ідеалів свободи Глава держави своїм Указом визначив 22 січня Днем Соборності та Свободи України. Таким чином, це свято широко відзначатиметься в усій державі в наступному 2012 році.

У кожному місті, селі та селищі України щороку 22 січня будуть проводитися урочистості за участю керівників держави, народних депутатів, представників центральних та місцевих органів влади, релігійних організацій, дипломатичного корпусу, громадськості.

Своїм Указом Президент також встановив День родини, який буде відзначатися щороку 8 липня.

День флоту Україна святкуватиме щороку в останню неділю липня (разом з Днем флоту Росії).

Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначатиметься в третю неділю травня.

Указ про святкування Дня Свободи підписав Віктор Ющенко в січні 2005 року. День Свободи святкували 22 листопада в день, коли в 2004 році люди вийшли на Майдан на знак протесту проти фальсифікацій другого туру виборів Президента.

У 2011 році суд заборонив громадянам святкувати День Свободи на Майдані Незалежності.

День Соборності святкується на честь возз'єднання Української Народної республіки та Західноукраїнської Народної республіки в одну державу 22 січня 1919 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.