Адвокат Тимошенко вважає, що команду на її етапування дав Янукович

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.12.2011 12:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16258

Керівництво Київського СІЗО підтвердило, що сьогодні близько 7-ої години ранку в порушення чинного законодавства Юлія Тимошенко була етапована до Качанівської колонії Харкова.

Про це на брифінгу біля СІЗО заявив захисник Сергій Власенко, повідомила прес-служба «Батьківщини».

«Хочу зазначити, що Юлія Тимошенко була донесена до автозака на руках співробітників слідчого ізолятору, тобто вона ходити не може», - сказав він.

Сергій Власенко повідомив, що керівник слідчого ізолятору сказав йому, що вчора у робочий час було отримано розпорядження Печерського райсуду про термінове перевезення Юлії Тимошенко до місця відбування покарання.

«При цьому на пряме питання народних депутатів керівник СІЗО зазначив, що це розпорядження надійшло в робочий час. Але як це могло статися – невідомо, тому що лише о шостій годині вечора апеляційний суд закінчив зачитувати повний текст судового рішення. Тобто це була перша неправда, сказана керівництвом слідчого ізолятору», - зазначив Власенко.

За його словами, захисту також повідомили, що ніякої зміни запобіжного заходу по другому арешту Юлії Тимошенко не відбулося.

«Це означає, що пенітенціарна служба порушила вимоги закону, тому що в постанові Шевченківського райсуду про так званий другий арешт було чітко зазначено, що Тимошенко повинна утримуватися у Київському слідчому ізоляторі», - наголосив він.

Також Сергій Власенко зазначив, що захисту повідомили, що вчора «нібито засідала якась комісія, яка розподіляє хто і де повинен відбувати покарання».

«Це повна неправда, що це відбувалося також в нібито робочий час. Вчора я тут був практично до шостої вечора, і мені повідомили, що ніхто не збирається Юлію Тимошенко нікуди переводити, що для цього немає ніяких підстав», - сказав він.

«Однак вночі була команда «нелюда», якого всі чомусь називають президентом, і ця команда була швидко виконана, тому що вранці Тимошенко вже відвозили», - підкреслив Сергій Власенко.

Він повідомив, що Юлію Тимошенко вивезли у спеціальному медичному автомобілі, оскільки вона не може відповідно до свого стану здоров’я перевозитися у іншому транспорті, «тому її повезли лежачи».

«Все це свідчить про те, що, на жаль, в Україні при владі перебуває двічі ув’язнений зек з мораллю садиста. Це звичайний садизм, і по іншому це психологічне збочення назвати не можна», - підкреслив захисник.

У свою чергу Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов наголосив, що керівництво слідчого ізолятора також несе відповідальність «за злочини, які відбувалися за парканом Лук’янівського СІЗО».

«Вони фактично дезінформували і захист, і Юлію Тимошенко щодо її подальшої долі», - сказав він.

«По-друге, вони відмовляються надавати документи, які б підтверджували їхню правову позицію у цьому питанні (щодо етапування)», - сказав Турчинов.

«Зараз ми все зробимо для того, щоб і захисники, і депутати дізналися про точне місцеперебування Юлії Тимошенко, тому що ми не можемо виключати, що це чергова дезінформація, і ми зробимо все, щоб Власенко або хтось інший зміг зустрітися з нею», - додав він

«Це достатньо важко, тому що в усіх установах ніхто не працює – це спеціально робиться, щоб напередодні саме Нового року не тільки боляче зробити Юлії Тимошенко, а й унеможливити спілкування з нею і надати будь-яку допомогу в тому числі і медичну», - обурився перший заступник лідера «Батьківщини».

«Всі слідчі підрозділи, судові підрозділи перетворюються на гестапо, а в країні у нас відбувається те, що називається фашизмом», - резюмував Олександр Турчинов.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.