Супротивники Піночета влаштували масовий безлад в столиці Чилі

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 11.12.2006 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1627

Називати покійного найбільшим злочинцем або видатним державним діячем - справа смаку, тому що і перше, і друге - правда. Можливо, саме тому Чилі тепер тріумфує і плаче одночасно...

Прихильники комуністичного режиму загиблого Сальвадора Альєнде влаштували масовий безлад

Стихійна демонстрація супротивників Аугусто Піночета, що вийшли на вулиці Сантьяго після того, як стало відомо про смерть колишнього чилійського диктатора, завершилася масовим безладом.

Тисячі прихильників президента Сальвадора Альєнде, який загинув під час влаштованого Піночетом державного перевороту, через чотири години після того, як стало відомо про смерть екс-диктатора, вийшли на вулиці чилійської столиці.

Колону демонстрантів, яка складалася як мінімум з 5 тисяч осіб, що прямували до президентського палацу, спробували зупинити співробітники поліції, які застосували водомети і сльозоточивий газ. У відповідь учасники стихійного мітингу закидали поліцейських камінням і пляшками, поранивши як мінімум 6 співробітників правоохоронних органів.

Крім того, демонстранти почали ламати щогли міського освітлення, бити вікна і вітрини, а також спробували влаштувати барикади на проспекті Аламеда - центральній вулиці Сантьяго. Для того, щоб розігнати натовп демонстрантів довелося залучити додаткові сили поліції.

Зіткнення супротивників режиму Піночета в неділю увечері відбулися також в передмістях Сантьяго і кількох великих містах Чилі.

Міністерство внутрішніх справ країни заявило, що організатори безладів вже встановлені і затримані. Застосування поліцією спецзасобів для розгону демонстрації, мовиться в офіційній заяві МВС Чилі, було необхідним заходом, направленим на те, щоб захистити учасників мітингу від "провокацій хуліганів, що проникли в їх ряди".

Піночета поховають з військовими почестями

Прихильники Піночета біля військового госпіталю

Колишнього чилійського диктатора Аугусто Піночета, що помер в неділю, поховають у вівторок, 12 грудня, з військовими почестями, передає агентство France Presse.

Піночет буде похований в Сантьяго. Як уточнив представник уряду Чилі, траур по покійному оголошений не буде, і похорони не отримають офіційного статусу. Проте, на військових об'єктах будуть приспущені прапори, а тіло покійного виставлять для прощання в каплиці Військової академії.

У уряді підкреслили, що мають намір забезпечити в країні "спокійну обстановку", повідомляє Lenta.Ru.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.