Яценюк каже, що влада виділила $100 млн. на “чесні вибори”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 4.01.2012 16:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16277

Лідер “Фронту змін” Арсеній Яценюк вважає, що на виборах у парламент влада може витратити близько 100 мільйонів доларів на скупку голосів.

Таку думку Яценюк висловив в інтерв'ю журналу Фокус.

"За нашим даними, на скупку голосів на наступний рік влада виділить близько $100 млн. $50 млн., само собою, украдуть свої ж", - сказав він.

"Напевно, ще половину від цього виділять на скупку членів комісій. Але купити можуть максимум 3-5 %. Ще 2% зможуть сфальсифікувати, якщо будуть тиснути на комісії", - вважає Яценюк.

"Наша головна надія – спільний контроль опозиції й кандидати-мажоритарники, які не контролюються владою. У кожного з них будуть свої спостерігачі й члени комісії. І кожний з них, воюючи за свої голоси, буде захищати наші", - вважає Яценюк.

Він прогнозує, що опозиція може взяти на виборах більшість.

"Це буде більшість із перевагою у два-три голоси. Може, 227 на 223", - сказав Яценюк.

"Адже, по суті, у країні двопартійна система. Пострадянська протистоїть проєвропейській, минуле - майбутньому. Але є тенденція, підтверджена результатами місцевих виборів, що європейські цінності просуваються на схід, ближче й ближче до лігвища - Донецької області", - вважає він.

Яценюк також розповів, що переговори йдуть між Батьківщиною, "Свободою" Олега Тягнибока й "Фронтом Змін".

"У нас тривають складні політконсультації. Кожна сила хоче одержати більшу кількість мандатів. Але головне - взагалі їх одержати", - сказав він.

"На сьогодні в опозиції два підходи: поширитися на всі 225 округів, і другий – сконцентруватися на 150 округах. Ми підрахували, що нам є сенс активно працювати в 175 округах, у тому числі на сході", - вважає Яценюк.

Він також сказав, що лідер партії Удар Віталій Кличко "не сидить за столом переговорів, але різного рівня консультації проводяться".

Відповідаючи на запитання, чи входить до першочергових завдань опозиції звільнення Тимошенко у випадку перемоги на виборах, він відповів:

"Звільнити Тимошенко – моральне зобов'язання всієї опозиції", - заявив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.