Білорусам побудують “Великий китайський інтернет-мур”?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.01.2012 13:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16279

За відвідування інтернет-сторінок, сервери яких знаходяться за межами Білорусі, населення штрафуватимуть майже на 100 євро.

“Бацька” вирішив націоналізувати Інтернет?

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вводить безпрецедентні санкції щодо користувачів Інтернету, повідомлє La Stampa. Своїм рішенням глава держави має намір де-факто націоналізувати інтернет у своїй країні.

З набуттям чинності "Змін до кодексу про адміністративні і процесуальні порушення" 6 січня цього року, громадяни не зможуть відвідувати іноземні сайти, сервери яких розташовані за межами національних кордонів. За порушення закону передбачено штрафи до 96 євро.

Новий закон торкнеться не лише приватних осіб. Підприємствам, що діють на території Білорусі, можна буде користуватися тільки національними доменами, всі транзакції будуть проводитися через місцеві інтернет-ресурси, а інформація про них буде доступна як податковим органам, так і службам безпеки.

Згідно з новим законом держава також отримає тотальний контроль за мережами Wi-Fi. Тепер власники місцевих кафе та інших закладів будуть нести безпосередню відповідальність за дії клієнтів.

В той же час, білоруський дипломат Євген Шестаков звернувся з листом до редакції La Stampa з частковим запереченням цієї інформації.

За словами Шестакова, обмеження на користування Інтернет-ресурсами буде стосуватися тільки "тих, хто виконує купівлю та продаж товарів, виконання робіт і надання послуг на території Республіки Білорусь, з використанням мереж, інформаційних систем і ресурсів, а також інших речей, пов'язаних з Інтернетом і не розташованих на території Республіки Білорусь" або вони не зареєстровані "у встановленому порядку" і є боротьбою проти ухилення від податків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.