Олександр Тимошенко отримав політичний притулок у Чехії

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 6.01.2012 17:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16285

Чоловік колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, який зараз перебуває в Чехії, Олександр Тимошенко отримав політичний притулок у цій країні, заявили сьогодні агентствам відразу двоє речників Міністерства внутрішніх справ Чехії.

За їхніми словами, міністерство сьогодні схвалило прохання Олександра Тимошенка.

Раніше сьогодні чеські засоби інформації вперше повідомили, що чоловік Юлії Тимошенко подав таке прохання про притулок. Цю інформацію, оприлюднену спершу чеською газетою Právo, підтвердила прес-служба партії «Батьківщина», яка заявила, що таким чином Олександр Тимошенко хоче «позбавити режим додаткових важелів тиску» на лідера партії Юлію Тимошенко.

Неназвані джерела в чеському уряді поінформували, що прохання про надання політичного притулку Олександр Тимошенко подав іще в останні дні 2011 року.

Водночас Міністерство закордонних справ Чехії в своєму коментарі в цій справі наголосило, що для нього дуже важливі добрі відносини з Україною, а на процес ухвалення рішень про надання притулку, «стандартний і неполітичний», воно не має ніякого впливу.

Рік тому Чехія надала політичний притулок колишньому міністрові економіки в уряді Юлії Тимошенко Богданові Данилишину. Тоді це призвело до значного охолодження відносин офіційних Праги і Києва.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.