МВФ не буде фінансувати вибори ПР

Автор/джерело -  © Український тиждень



Дата публiкацiї - 8.01.2012 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16289

Питання видачі чергового траншу Міжнародного валютного фонду не підніматиметься до парламентських виборів в Україні у жовтні 2012 року.

В цьому переконаний провідний експерт Центру Разумкова, колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики України Павло Розенко.

«Безумовно, Україна потребує коштів МВФ, адже це дешеві кошти, які дають у користування державі під зовсім невеликі відсотки, які можуть бути використані як для стабілізації гривні, так і для збалансування державного бюджету України, який наступного року буде дефіцитним», – зазначив Розенко.

За його прогнозами, МВФ зможе дати черговий транш Україні лише після парламентських виборів.

«Разом з тим очевидні прогнози, що Україна може розраховувати на кредити МВФ не раніше, ніж після закінчення виборчої кампанії 2012 року, адже сьогодні МВФ має дуже великі претензії щодо тих соціальних обіцянок, які почала роздавати влада в передвиборчий період. І очевидно, що МВФ готовий допомагати Україні, проте я переконаний, що він не готовий фінансувати передвиборчу кампанію нинішньої влади чи Партії регіонів. А тому це питання буде відкладено», – переконаний експерт.

Нагадаємо, місія МВФ вирішила зробити перерву в переговорах з Україною щодо виділення чергового траншу. Як пояснив прем’єр Микола Азаров, пауза у запозиченнях виникла через вимоги МВФ підвищити тарифи на житлово-комунальні тарифи для населення.

Постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр прогнозує поновлення переговорів своєї місії з Україною після завершення переговорів України й Росії за поставками газу.

Голова Нацбанку Сергій Арбузов не виключає, що наступний транш Міжнародного валютного фонду Україна може отримати вже наступного року.

Перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, коментуючи підписання президентом Віктором Януковичем закону про державний бюджет на 2012 рік, висловила сподівання, що кошти чергового траншу МВФ надійдуть в Україну до парламентських виборів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.