Королевська запропонувала принцип об’єднання опозиції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.01.2012 13:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16294

Опозиційним силам необхідно об’єднатися для захисту Незалежності України: під загрозою відразу три «стовпи» суверенітету країни – газотранспортна система, земля та золотовалютний запас.

Про це заявила Наталія Королевська, лідер Української соціал-демократичної партії (УСДП), народний депутат України (фракція «БЮТ-Батьківщина»), повідомила прес-служба УСДП.

На її думку, різке скорочення золотовалютних запасів країни, а також внесення на розгляд парламенту законопроектів, що дозволяють оренду ГТС та продаж землі, фактично є заявкою влади на здачу суверенітету України. «Комітет опору диктатурі повинен зібратися в найкоротші терміни, щоб виробити тактику та стратегію захисту національних інтересів України. На порядку денному – Незалежність України», – заявила Королевська.

На думку народного депутата, опозиційні сили мають виробити спільну позицію та план дій щодо трьох ключових пунктів:
• запобігти втраті національної енергетичної безпеки, не допустити прихованої приватизації газотранспортної системи, забезпечити відкритість дій влади щодо газотранспортної системи;
• не допустити створення ринку землі в запропонованому владою вигляді, виробити план дій з проведення загальнонаціонального референдуму відносно продажу землі;
• добитися прозорості використання коштів золотовалютного резерву, використовуючи наявні в розпорядженні опозиції інструменти (зокрема, створення слідчої комісії у ВРУ), звіт міністра фінансів та голови Національного банку.

Першим кроком до здачі Незалежності Королевська назвала маніпуляції навколо газотранспортної системи. «10-го січня влада має намір зірвати «запобіжник» енергетичної незалежності України. Влада демонстративно відвернулася від Європи та опинилася наодинці зі своїми проблемами. У неї відмовив інстинкт самозбереження. Всі, у кого сьогодні виникає думка підтримати здачу ГТС, повинні розуміти, що завтра їм буде висунено обґрунтоване звинувачення в державній зраді», – наголосила вона.

Другим кроком, вважає народний депутат, буде прийняття закону про ринок земель, заплановане на 12-е січня. «Коли йдеться про продаж землі, ми маємо розуміти – продається не власне земля, а наше майбутнє. За наявного рівня корупції в нашій країні зрозуміло, що земля від людей перейде до рук кількох олігархів, які згодом розпродадуть її. Таким чином держава опиниться в ресурсному дефолті», – зазначила політик.

Третім кроком лідер УСДП назвала різке скорочення золотовалютних запасів, що загрожує серйозними економічними наслідками у найближчій перспективі. «Золотовалютні резерви скоротилися за чотири останні місяці минулого року майже на 6 млрд. доларів США. Негативне торгівельне сальдо – за десять місяців 2011 року – понад 11 млрд. доларів. Країна семимильними кроками наближається до дефолту», – попередила народний депутат.

«Доки в нас є золотовалютні резерви, земля та газотранспортна система, ми зберігаємо шанси створити країну зовсім іншого ґатунку, країну XXI століття. Сьогодні ми опинилися у безпрецедентній ситуації: влада готова відмовитися відразу від усіх «капітальних опор» Незалежності. Необхідно зробити все, щоб перешкодити їй реалізувати план здачі країни», – підсумувала Королевська.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.