Братні гази. “Газпром” відмовив Україні у скороченні поставок газу

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 12.01.2012 14:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16323

У цьому році контрактний обсяг закупівлі Україною не може бути знижений до необхідного Україні рівня в 27 млрд куб. м газу на рік.

Про це заявив офіційний представник Газпрому Сергій Купріянов.

Разом з тим, пояснив він, відповідно до контракту, зміна річних обсягів у принципі не може перевищувати 20%.

"У 2012 році, як усім відомо, контрактний обсяг постачання становить 52 млрд куб. м, і навіть чисто теоретично не може бути знижений до 27 млрд куб. м", - сказав Купріянов.

При цьому в Газпромі заявили, що річна контрактна кількість може бути змінена за згодою сторін не пізніше, ніж за шість місяців до початку відповідного року постачання.

"Угода сторін з питання зміни ГКК повинна бути виконана у письмовій формі...", - процитували в компанії пункт 2.2.3. контракту.

За словами Купріянова, "ніякі документи про зміну обсягів постачання російського газу в Україні не підписувалися".

"При цьому особливо хотілося б підкреслити, що питання про зменшення обсягів на численних переговорах про зниження з 2012 року ціни на російський газ українською стороною не порушувалося взагалі", - сказав Купріянов.

Російське агентство РІА Новости при цьому зазначає, що контракт передбачає штрафні санкції у випадку, якщо річний обсяг закупівлі склав менше 80% від законтрактованого. Таким чином, виходячи з контрактного обсягу в 52 мільярда кубометрів, в 2012 році Україна має сплатити близько 41,6 мільярда кубометрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.