Про яку безпеку може йтися, якщо вертолітний майданчик для гаранта будує якась особа?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 12.01.2012 16:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16326

Вертолiтний майданчик на Парковiй алеї в Києвi, призначений для Президента Вiктора Януковича, будується за рахунок коштiв інвестора.

Про це заявив голова Київської мiської державної адмiнiстрацiї Олександр Попов.

"Будується не за кошти бюджету, тому iнвестор, будуючи цей майданчик, розраховував на якусь дiяльнiсть", - сказав Попов, коментуючи iнформацiю про те, що будiвля, споруджувана разом iз вертолiтним майданчиком, буде також призначена для вiдпочинку та розваг.

"Я не можу наразi сказати, яке призначення матимуть примiщення, розташованi на першому та другому поверхах, тому що основне призначення - це майданчик, що прийматиме вертолiт", - пояснив вiн.

При цьому голова КМДА пообiцяв, що ознайомиться з документацiєю стосовно цього об'єкта.

Як повiдомлялося, Київська мiська рада 28 грудня 2010 року видiлила ТОВ "Амадеус Ко" земельну дiлянку площею 2,18 га на парковiй алеї в Печерському районi для будiвництва iнженерної та транспортної iнфраструктури.

Передбачалося, що на будiвництво цього вертолiтного майданчика буде видiлено 60 млн гривень.

Вiд цього вертолiтного майданчика планується побудувати спецiальну дорогу, яка сполучатиме її з вулицею Банковою, щоб глава держави мiг доїжджати нею до будiвлi Адмiнiстрацiї Президента.

У грудні 2011 року у ЗМI з'явилася iнформацiя про те, що в будiвлi з вертолiтним майданчиком на Парковiй алеї також розмiщуватимуться казино, дискотека, ресторан, сигарний зал та iншi розважальнi об'єкти.

Від “Аратти”:дуже дивне будівництво, як на наш хлопський розум, відбувається під будівлею парламенту.

Якщо це дійсно злітно-посадкова смуга для першої особи держави, то, зрозуміло, цей об'єкт просто не може будуватися за кошти сторнніх осіб. Тим більше, як ігорно-розважальний заклад. Бо це, щонайменше, має ознаки корупційної схеми.

По-друге, про яку безпеку першої особи може йтися у таких умовах? Навіть уявити смішно. Якщо споруда, не належатиме тій самій першій особі. Та й сумнівно, що будівництво ведеться виключно за недержавний кошт, а земельна ділянка викуплена майбутнім власником на відкритому аукціоні.

Отже, наразі можемо лише зазначити, що маємо лише купу запитань, які досі лишаються без зрозумілої відповіді влади.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.