Парламентські тушки звільнили Андрія Шевченка з посади голови Комітету

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.01.2012 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16334

Парламент ухвалив рішення про відкликання Андрія Шевченка з посади голови Комітету з свободи слова.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 245 народних депутатів із 381 зареєстрованого у сесійній залі.

"За" проголосували 187 депутатів від Партії регіонів, 2 – від НУ-НС, 25 – від КПУ, 20 – від Народної партії, 10 позафракційних та один член групи "Реформи заради майбутнього". Фракція "БЮТ-Батьківщина" не дала жодного голосу.

Сам Шевченко, виступаючи з парламентської трибуни зазначив, що ініціатива ПР має виключно політичне пігрунття, мета якого лежить на поверхні: взяти під свій контроль ЗМІ під час виборів до парламенту. Він припустив, що вибори голови Комітету будуть під різними причинами блокуватися більшістю, аби залишити його під фактичним контролем ПР.

Перед голосуванням за зняття Андрія Шевченка з посади голови Комітету з питань свободи слова та інформації член регламентного комітету Сергій Сас заявив про фальсифікацію документів комітету про відкликання з посади Шевченка.

Сас заявив, що регламентний комітет проаналізував документи засідання комітету та стенограму і виявив, що питання про відкликання голови Комітету не розглядалося на засіданні, а рішення приймалося у «різному», що суперечить Регламенту ВР.

Він також зазначив, що з юридичної точки зору формулювання «висловити недовіру голові Комітету» і «відкликання з посади» не є ідентичними.

За словами Сергія Саса, сьогодні депутатам також роздали лист від регламентного комітету із нібито заключенням щодо зняття Шевченка, але, за його словами, регламентний комітет не збирався на засідання і не розглядав це питання.

Однак, ці зауваження не викликали адекватної реакції головуючого на засіданні. Не було заслухано навіть голову регламентного Комітету.

Спікер парламенту Володимир Литвин на засіданні оголосив, що у випадку, якщо буде фракцією БЮТ буде подана кандидатура на посаду - він поставить її на голосування. Однак, цього не сталося до закриття сесії.

Лідер фракції ПР Олександр Єфремов, на брифінгу у парламенті, заявив, що у разі подання Шевченка на голову Комітету, регіонали за нього не голосуватимуть.

Між тим, фракція "БЮТ-Батьківщина" запропонувала на посаду голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка, якого провладна більшість сьогодні зняла з цієї посади.

Таку пропозицію від імені фракції вніс її голова Андрій Кожем’якін.

За його словами, фракція сьогодні провела термінове засідання прямо у сесійному залі і депутати одноголосно вирішили знову запропонувати кандидатуру Шевченка на цю посаду.

У свою чергу спікер парламенту та представники провладної більшості заявили, що це питання буде винесено на голосування сьогодні, як тільки буде оформлено відповідний проект постанови.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.