Мороз вважає, що справа Гонгадзе блокується владою

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 11.12.2006 17:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1634

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз вважає, що зараз розслідування справи Георгія Гонгадзе свідомо блокується владою.

"Справа Гонгадзе сьогодні штучно блокується в Україні владою", - сказав Мороз сьогодні на прес-конференції.

"Це враження підтверджується конкретними аргументами, скажімо, порядком розгляду цієї справи в суді", - додав він.

Мороз сказав, що не розуміє, чому засідання у цій справі відбуваються у закритому режимі.

"І все, що відбувається навколо цього – це уголовщина. Ну уявіть собі: водій, сержант, користуються якимись такими даними, які не можуть знати журналісти. Та це люди, які від державної таємниці були на 5 кілометрів далі від самого судді. Ну які таємниці там можна мати на увазі?", - спитав він.

На думку Мороза, це свідчить про те, що "у прокуратурі, у судовій системі, очевидно, є люди, які одержали відповідні вказівки, і керуються міркуваннями не пошуку істини, а установками, які одержали від представників влади".

Водночас Мороз підкреслив, що він особисто завжди сприяв розгляду цієї справи.

"Якщо ви помітили, це і ініціатива щодо створення комісії, і 16 вересня – слухання у парламенті, і сприяння роботі комісії, в тому числі і поїздка в Сполучені Штати, щоб вони (члени комісії) спілкувалися з людьми, які можуть внести ясність", - сказав він.

Мороз також наголосив, що він особисто зацікавлений, щоб "і організатори, і замовники, і виконавці цього злочину відповідали в суді".

Від “Аратти”: втаємничене шоу під назвою: "суд над вбивцями Гонгадзе" викликає бурхливі почуття не тільки у Мороза а й у багатьох наших співгромадян. Як і підозри , що лаві підсудних знаходяться чергові "вередюки", призначені правоохоронцями аби "закрити" справу. Як, наприклад, із вбивствами Вадима Гетьмана та Євгена Щербаня. Два останніх ГПУ під проводом Кучми невдало намагалося “навістити” на Лазаренка. Цікаво, чи є в ГПУ кандидат у “замовники” по справі Гонгадзе? Часом не покійний Кирпа? А може (в дусі часу та правлячої коаліції) це опозиційна Тимошенко?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.