Влада приховує правду про стан здоров’я Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.01.2012 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16347

Влада використовує тему здоров’я Юлії Тимошенко для відволікання уваги громадськості від її незаконного ув’язнення.

Про це сьогодні на брифінгу заявив адвокат екс-прем’єра Сергій Власенко, повідомила прес-служба «Батьківщини».

«Питання у тому, що Тимошенко знаходиться у тюрмі незаконно, вирок Печерського районного суду і ухвала Апеляційного суду Києва не відповідають закону та принципам верховенства права і не мають нічого спільного з чинним законодавством України», - наголосив він.

«Нам достеменно відомо, що зараз у Качанівській колонії фальшують покази свідків, пов’язаних з інцидентом, коли Тимошенко втратила свідомість. У нас є докази такого фальшування, і якщо влада буде продовжувати фальшувати інформацію щодо стану здоров’я Тимошенко, ми ці доказі оприлюднимо», - заявив адвокат.

«Це нормально, якщо о другій годині ночі у Качанівську колонію звезли лікарській консиліум з харківських лікарень, а Юлію Тимошенко приводили до тями після втрати свідомості більше двох годин? У нас є розуміння того, що влада зробила першу спробу: вони хотіли подивитись чи виживе Тимошенко в такій ситуації, чи не виживе», - переконаний захисник.

Власенко також обурений, що влада розповсюджує низку чуток і неправдиву інформацію про стан здоров’я Юлії Тимошенко.

За його словами, медики МОЗ і пенітенціарної служби весь час доповідають, що вона здорова, але акти медичного огляду, складені тими ж самим медиками, свідчать про інше.

«Складається враження, що вони не хочуть ефективно лікувати Юлію Тимошенко», - заявив адвокат та додав, що екс-прем’єра свідомо «лікують» так, щоб у неї залишався больовий синдром.

За його словами, «через цей театр абсурду Тимошенко прийняла рішення - і письмо поінформував про це керівництво Качанівської колонії - про те, що вона відмовляється зустрічатися з медиками пенітенціарної служби, а також відмовляється від прийняття будь-яких лікарських препаратів від працівників пенітенціарної служби».

«Якщо вони постійно заявляють про те, що вона здорова, то навіщо їй з ними зустрічатись, хоча я підкреслюю, що вона постійно лежить», - заявив Власенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.