КМДА підтвердила таємничий статус будівництва в районі Паркової дороги

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 17.01.2012 14:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16356

Заступник Голови Верховної Ради, один з лідерів партії «Батьківщина» Микола Томенко заявив, що Київська міська державна адміністрація підтвердила «таємничий» статус будівництва в районі Паркової дороги міста Києва та відмовилася впливати на нього.

Про це політик заявив сьогодні, коментуючи лист КМДА, отриманий ним у відповідь на запит щодо надання інформації стосовно того, які об’єкти та за яким проектом будуть споруджені у столиці в районі Паркової дороги, якими державними органами були прийняті рішення щодо даного будівництва, джерел та обсягів фінансування вказаного проекту.

Нагадаємо, у своєму зверненні до Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова віце-спікер парламенту Микола Томенко зазначав, що останнім часом в засобах масової інформації неодноразово висвітлювалася інформація щодо реалізації проекту «Об’єкт інженерної і транспортної інфраструктури в районі Паркової дороги м.Києва».

Він наголосив, що, за даними ЗМІ, на даному об’єкті передбачається будівництво трьохповерхової будівлі, яка міститиме вертолітний майданчик, підземний паркінг та різного роду розважальні комплекси.

На переконання Томенка, численні повідомлення та відсутність офіційних коментарів від уповноважених органів викликають запитання щодо законності та безпечності спорудження такого об’єкту в історичній частині столиці на схилах Дніпра.

Окрім того, Томенко зауважив, що будь-які будівельні роботи, не кажучи вже про проект такого масштабу, на цьому місці можуть призвести до зсувів ґрунту та втрати історичного обличчя міста.

Натомість, у відповідь КМДА повідомила, що відповідно до рішення Київської міської ради, у грудні 2010 року товариству з обмеженою відповідальністю «АМАДЕУС КО» передано в довгострокову оренду на 25 років земельні ділянки загальною площею 2,18 га для будівництва та обслуговування об'єктів інженерної і транспортної інфраструктури на Парковій дорозі у Печерському районі м. Києва.

В той же час, йдеться у відповіді, архітектурне рішення проекту будівництва об'єктів інженерної і транспортної інфраструктури на Парковій дорозі у столиці розглянуто та рекомендовано повернути на доопрацювання за зауваженнями, проектна організація - УФСП ТОВ «Основа-Солсиф».

Водночас, наголосив Микола Томенко, керівництво Київської міськадміністрації не інформує, що саме планувалося побудувати і що саме не було підтримано. А відмова надати інформацію київською владою пояснюється тим, що відповідно до діючого законодавства, проектна документація на будівництво об'єктів, розроблена з урахуванням вимог містобудівної документації та вихідних даних і дотриманням вимог законодавства, державних будівельних норм, стандартів і правил не потребує погодження державними органами, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, юридичними особами, утвореними такими органами.

Щодо питання фінансування даного будівництва, КМДА повідомила, що вона не є розпорядником інформації про джерела та обсяги фінансування проекту будівництва об'єктів інженерної і транспортної інфраструктури на Парковій дорозі у Печерському районі м. Києва.

«Отож, не дивлячись на суспільний інтерес та небезпеку такого масштабного будівництва в історичному центрі столиці, КМДА продовжує утримувати статус його секретності та відмовилася інформувати про те, що реально споруджується на схилах Дніпра», - підсумував Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.