Азаров вважає, що газові переговори треба завершувати

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 17.01.2012 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16357

Прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляє, що Україна не має наміру купувати в Росії ту кількість газу, яку передбачено в чинних контрактах.

«Ми їм чітко сказали, що ми не маємо наміру закуповувати таку величезну кількість газу, яку забито ось у цих контрактах, у кабальних контрактах», – сказав він журналістам у вівторок.

Коментуючи сьогоднішні українсько-російські газові переговори в Москві, прем’єр сказав: «Тема переговорів та сама, вже набила оскомину нам. Потрібно нарешті завершувати ці переговори. Скільки можна перемовлятися, час знаходити рішення».

Азаров наголосив, що ціна на російський газ для України без урахування «харківської знижки» становить 516 доларів за 1 тисячу кубічних метрів газу.

«За які такі гріхи ми так покарані цим контрактом? Чим ми так винні? За які такі гріхи ми змушені закуповувати такий дорогий газ? Час уже зупинитися зрештою. Час нам дати відповідь, чому наші люди повинні таку високу ціну платити», – наголосив прем’єр.

Українські урядовці сподіваються знизити ціну до двохсот п’ятдесяти доларів за тисячу кубометрів. Ціну, встановлену за чинним десятирічним контрактом, Україна називає непідйомною для свої економіки.

Росія пропонує знижку лише в обмін на значну частку газотранспортної системи, якою російський газ надходить на західні ринки. Київ поки що виключає таку угоду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.