У вічній сибірській мерзлоті знайшли “бацилу безсмертя”

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 17.01.2012 18:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16363

Сибірські вчені виявили у вічній мерзлоті в надрах Мамонтової гори в Якутії бактерію, яка активується і ділиться при температурі всього в плюс 5 градусів за Цельсієм.

На часі ведеться визначення і порівняння генома Bacillius F, щоб більш точно датувати мікроорганізм, проте за характеристиками білків і деяких інших чинників виявлена ​​бактерія "відстала" від сучасних на 3 млн років.

Вчені припустили, що цим бактеріям притаманний особливий механізм збереження життєздатності, що дозволив вижити в товщі мертвих порід.

За словами вчених, тварини, які отримали "щеплення від старості", виявилися в усіх сенсах благополучніші, ніж контрольні гризуни.

Тобто, за словами вчених, тривалість життя мишей з першої групи була більшою.

"Уже підтверджено, що ін'єкції Bacillius F сприятливо вплинули на деякі показники якості життя у старих тварин. У першу чергу, це стосується імунітету і швидкості його активації", - наголосили вчені.

Крім того, дослідники вивчали мишей, які отримували ін'єкції Bacillius F, за допомогою магнітно-резонансної томографії та з'ясували, що є два типи медіаторів, достовірно підвищених: це глутамат і таурин, що мають імунорегулятивні властивості та впливають на тривалість життя клітини.

При цьому перший в числі інших своїх завдань "відповідає" за псіхостімуляціі, а другий - за енергетичні процеси.

Відповідно, метаболізм у щеплених мишей теж прискорений, і якщо його розраховувати відповідно до віку, то у тварин, яким вводили бактерії він вищий на 20-30%.

За словами вчених, це говорить про те, що якість життя цих тварин краща.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.