Після Тимошенко Кірєєв взявся за вболівальника київського “Динамо”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.01.2012 07:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16365

Суддя Кірєєв зайнявся справою фана ФК “Динамо”, якого звинуватили в побитті противника Бандери і Шухевича, відомого в мережі Інтернет українофоба Андрія Саламатова.

Постраждалий - відомий в мережі Інтернет українофоб

Вчора в Печерському суді Києва почали розглядати справу про побиття в серпні 44-річного Андрія Саламатова - водія ФК «Динамо», повідомляє «Сєгодня».

Нагадаємо, Саламатова на матчі «Динамо» - «Карпати» на стадіоні імені Валерія Лобановського побили фани обох команд після того, як він зірвав на стадіоні банер із портретами лідерів УПА Бандери і Шухевича. «Мені шкода цього хлопчика (звинуваченого. - Авт.), якого зробили крайнім, - сказав нам Саламатов після засідання. - Мене бив і він, і інші. Але інших не знайшли».

Примітно, що справу в суді розглядає суддя Родіон Кірєєв, який засудив у жовтні минулого року екс-прем'єра Юлію Тимошенко до 7 років в'язниці. «Це висококласний фахівець, не допускає некоректних речей, всіх закликає до порядку. Інтелігентний, нормальний мужик. Мені сподобалося засідання», - зазначив Саламатов.

Розслідуючи НП на стадіоні, міліція викликала на допити футбольних уболівальників. Через це Печерське РУВС столиці періодично пікетували сотні фанів, в основному ультрас. Вони заявили, що вбачають в допитах помсту за те, уболівальники під час матчу викрикували нецензурні речівки на адресу президента країни Віктора Януковича.

У київській міліції політмотіви геть заперечували і заявили, що розслідують справу у зв'язку з жорстоким побиттям співробітника футбольного клубу. Пізніше у побитті звинуватили 28-річного вболівальника Андрія Кориновського, взявши його на підписку про невиїзд. Правда, сам підозрюваний після НП заявив пресі, що не бив Саламатова, а лише відтягав від нього, тих хто його бив. Після розслідування фану було пред'явлено звинувачення за статтею «Хуліганство». Йому загрожує 4 роки в'язниці.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.