Концтабірна медицина. Хвора Тимошенко, ймовірно, не знає, чим її лікують

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 18.01.2012 10:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16366

Снодійний препарат – «Гама-оксімасляна кислота» засудженій екс-прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко не призначався.

Про це журналістам заявила перший заступник міністра охорони здоров’я України, керівник комісії лікарів МОЗ Раїса Моісеєнко.

Вона наголосила, що у первинній медичній документації щодо стану здоров’я Тимошенко немає показань для застосування цього препарата.

«Не було встановлено не те що підстав, а й непідстав для призначення такого препарату як «Гамк», який зазначається професором Поліщуком (екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук – УНІАН)», - сказала Моісеєнко.

Як повідомлялося раніше, перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявляв, що 6 січня Тимошенко після прийому нібито ліків від ГРВІ втратила свідомість. За його словами, лікарі більше двох годин не могли вивести її з критичного стану.

16 січня екс-міністр охорони здоров’я Поліщук, говорячи про інцидент із втратою свідомості, зауважив, що якщо людина протягом трьох місяців приймає знеболювальні препарати для зняття болю в спині, це може викликати анафілактоїдну реакцію, наслідком якої є втрата свідомості.

Водночас, за словами лікаря, є підозра, що Тимошенко вводився снодійний препарат – «Гама-оксімасляна кислота».

Поліщук наголосив, що вводити цей препарат без нагляду лікаря не можна, оскільки він має снодійний ефект та може викликати порушення дихання.

Екс-міністр також наголосив, що у нього викликають здивування поради лікарів для Тимошенко більше рухатися і займатися лікувальною фізкультурою, незважаючи на біль в спині.

«Рухатися не можна, поки не буде знято біль в спині», - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.