Отруєння, як технологія?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 18.01.2012 11:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16367

Народний депутат Давид Жванія дав прокуратурі свідчення про те, що скандал навколо отруєння Віктора Ющенка у 2004 році - ідея його передвиборного штабу.

Про це повідомив перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

Крім того, перший заступник генпрокурора пояснив, що прокуратура не може зобов'язати пана Ющенка здати кров на експертизу, оскільки заява в прокуратуру щодо отруєння писав не він, а керівництво його передвиборного штабу.

"Він (Ющенко) не обвинувачений, якого можна зобов'язати щось зробити, якщо той ухиляється. Він - потерпілий. А потерпілий має право і зовсім відмовитися від дачі показань. І змусити його ми не можемо, і відібрати кров у потерпілого насильно - тим більше", - наголосив Кузьмін.

За його словами, Ющенко сам не писав заяву про отруєння - це зробили керівники його передвиборного штабу. Один з них (Олександр Зінченко) вже нині покійний.

"Наприклад , Жванія дав свідчення, що ніхто Ющенко не труїв, ніякого отруєння взагалі не було, і що всю цю історію вони в штабі придумали спеціально для того, щоб на цьому будувати передвиборчу кампанію, звинувачуючи владу в отруєнні", - розповів замгенкрокурора.

Зі слів пана Кузьміна, Давид Жванія повідомив, що першим чинив опір ідеї своїх соратників будувати передвиборчу компанію на, нібито, умисному отруєнні тоді ще кандидата в президенти України.

"Він намагався пояснити всім, що обман все одно коли-небудь розкриється, і що не можна так цинічно брехати всьому світу. Після цього його зі штабу вигнали", - розповів заступник генпрокурора.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.