Стратегічне партнерство. У Кремлі знайшли нову піар-фішку: українських рейдерів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.01.2012 13:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16369

Багато російських підприємств у Україні потерпають від спроб націоналізації і рейдерських захоплень, заявив сьогодні, 18 січня, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

"У багатьох російських підприємств є проблема, їхня власність піддається спробам націоналізації, рейдерським захопленням. Це речі, які відбуваються в реальній економіці і які повинні вирішуватися в правовому арбітражному полі", - сказав міністр.

Лавров заявив, що Росія готова враховувати інтереси України, в тому числі в газовій тематиці, якщо Київ, у свою чергу, буде враховувати інтереси Москви.

При цьому дипломат сказав, що це стосується і газових контрактів. Також він підкреслив, що питання про майбутнє газотранспортної системи України обговорюється всерйоз.

"Якщо ми хочемо бути близькими партнерами, то ми повинні врахувати інтереси один одного. Росія готова повною мірою врахувати інтереси України при збереженні наших інтересів українськими друзями", - сказав Лавров.

Разом з тим, російський чиновник заявив, що не став би драматизувати ситуацію в торгових зв'язках між Росією і Україною.

"Чим тісніші стосунки, тим більше виникає конкретних, специфічних тем, які треба вирішувати без надриву через процедури, які існують між корпораціями і між державами, будь-то контракт на газ, домовленість про купівлю підприємств, залишатися в правовому полі. Це наш підхід", - сказав він.

Від “Аратти”: на тлі численних напівкримінальних схем, за допомогою яких кремлівські діячі вже котрий рік поспіль намагаються прихватизувати українську ГТС і вже прихватизували за безцінь стратегічні підприємства і навіть бази ВМФ на півдні України, розмови про рейдерство від Лаврова виглядають просто анкдотично.

Власне кажучи, остані гучні заяви російських чиновників не підкрімлені жодними фактами щодо українських експортерів це що? А позасудове перекриття газу не тільки Україні, а й Європі - як це назвати? Про які цивілізовані стосунки на такому тлі може йтися?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.