Закон під себе. Регіонали змінюватимуть виборче законодавство

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.01.2012 15:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16373

Партія регіонів зрозуміла, що за ухваленим 17 листопада 2011 року законом про парламентські вибори, вона їх програє. Тому влада готується змінити цей закон під різними приводами.

Про це заявив лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк в ефірі Першого каналу українського радіо 17 січня, повідомила прес-служба партії..

Він нагадав, що закон про вибори до Верховної Ради став єдиним законом, який опозиції вдалось ухвалити в прийнятній для неї редакції. Цей документ виключає усі відомі узаконені методи фальсифікації виборів. Опозиція не дозволила протягти в парламенті законопроект Партії регіонів, який є «класичним законом про порядок фальшування виборів».

«Зараз Партія регіонів схаменулася. Вони розуміють, що за цим законом вони програють вибори. Тепер влада готує зміни начебто під приводом того, що певні норми цього закону неконституційні. Якщо вони неконституційні, то як Президент Янукович його підписав?» - зазначив Арсеній Яценюк.

Влада, за його словами, наразі мотивує необхідність змін до виборчого закону потребою «понизити прохідний виборчий бар’єр, змінити порядок формування виборчих комісій - іншими словами, з мотивацією того, щоб дати можливість вкрасти голоси українців».

«Будь-які зміни до виборчого закону, які буде намагатися проводити Партія регіонів, означають тільки одне: це спроба фальсифікації виборів. Це завідомо ставить під сумнів демократичність парламентських виборів 2012 року. Ми їм не дамо це зробити», - заявив лідер «Фронту Змін».

Він наголосив, що сьогодні опозиція демонструє єдність. «Відбулось те, що парламентська опозиція протягом останніх півроку спільно голосує, спільно приймає рішення, захищає Юрія Луценка і Юлію Тимошенко, вносить і формує порядок денний опозиції. Це - запорука того, що в 2012 році нова демократична більшість у парламенті сформує свій уряд, і Президент Янукович втратить можливість керувати країною, як приватним підприємством. В 2012 році парламентська опозиція стане парламентською більшістю і отримає свого прем’єр-міністра, демократичний проукраїнський уряд і почне працювати на країну», - підсумував Арсеній Яценюк.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.