Чекісти вивчали аналізи Тимошенко для характеристики

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.01.2012 17:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16377

Медична картка екс-прем’єра України Юлії Тимошенко, вилучена Службою безпеки України в рамках розслідування кримінальної справи щодо копорації Єдині енергетичні системи України (ЄЕСУ), повернута в медичний центр Медиком.

Про це повідомив начальник слідчого відділу УСБУ в Харківській області Микола Грабик.

За його словами, згідно з чинним кримінально-процесуальним законодавством, медичну документацію вилучали для збору характеристик обвинуваченої особи.

"Слідчий в рамках справи вивчає всі обставини, які пом'якшують або обтяжують покарання. Для цього збираються всі дані щодо особи, зокрема, і про стан її здоров'я", - пояснив Грабік.

Коментуючи заяву посла Франції з прав людини Франсуа Зімере про те, що через допити Тимошенко він не зміг з нею зустрітися, представник СБУ сказав: "Сьогодні проводився не допит, а інші слідчі дії, для проведення яких присутність адвоката не обов'язкова".

Як повідомлялося, раніше перший заступник лідера ВО Батьківщина Олександр Турчинов заявив, що Державна податкова служба України вилучила з київської приватної клініки Медіком медичну картку Тимошенко, яка обслуговувалася в цій клініці більше 10 років.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.