Україна активізувала пошуки альтернативних постачальників газу

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 19.01.2012 11:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16385

Якщо переговори Міненерго з Туреччиною та Румунією про постачання газу увінчаються успіхом, Україна зможе вже до кінця цього року купувати блакитне паливо в обхід “Газпрому”, вважають експерти.

"Зараз ціна палива в цих країнах на 100-120 доларів нижча, ніж у нас. І головне є технічна можливість його поставок по існуючій системі трубопроводів", - сказало джерело видання Комерсант-Україна у Міненерго.

Якщо Україні вдасться домовитися про покупку газу і вигідних тарифах, то перші його об'єми можна поставити вже до кінця поточного року, упевнений член комітету Верховної ради з ПЕК Олександр Гудима.

"Втім, ці обсяги навряд чи дозволять добитися істотного економічного ефекту, оскільки мова може йти про закупівлю максимум 2-3 млрд кубометрів, але це буде дуже важливий аргумент на переговорах з "Газпромом", - заявив він.

У середу, 18 січня, Кабмін також підписав проект угоди з Азербайджданом про щорічне постачання як мінімум 15 млрд кубометрів газу через ЗПГ-термінал (термінал зрідженого природного газу), який Україна планує побудувати за 3-4 роки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.