Луценку сьогодні знову стало зле прямо у суді. Ревтрибунал засідає

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.01.2012 13:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16388

Перед початком судового засідання Юрію Луценку стало зле і йому надавалася медична допомога.

Адвокат Ігор Фомін одразу звернувся до суду з клопотанням про перенесення засідання на інший день у зв'язку з поганим самопочуттям його підзахисного Луценка, повідомляє прес-служба «Народної Самооборони».

Адвокат повідомив, що сьогодні з ранку до суду перед засіданням до Юрія Луценка вже викликали бригаду «швидкої» допомоги.

Суддя С. Вовк оголосив технічну перерву для виклику нової бригади «швидкої».

Юрій Луценко повідомив Вовку, що «швидка вже була, вона ж тільки що виїхала, мені укол зробили вранці». Проте судді не відреагували і вийшли із залу.

До суду через годину після виклику приїхала карета «швидкої допомоги» із синіми номерними знаками. Швидше за все, це бригада лікарів із СІЗО, а не з цивільної лікарні, яка була зранку.

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Ірина Луценко вважає, що повторну «швидку допомогу» до суду для Юрія Луценка викликали, щоб засвідчити, що він може продовжити засідання.

Ірина Луценко уточнила, що в останні два тижні у її чоловіка дуже поганий стан здоров'я: «До нього викликали лікаря і робили на портативному апараті обстеження черевної порожнини. Поставили діагноз - загострення хронічного панкреатиту, збільшена підшлункова, вона більше норми на 15%, збільшена печінка. Це продовження тієї ситуації, про яку ми розповідали. У нього підозра на цироз печінки, портальна гіпертензія. І на тлі того, що печінка не функціонує, загострилася підшлункова».

Незважаючи на це, підкреслила вона, суд щодня слухає справу. «Він повинен шість разів харчуватися, приймати медикаменти. Цього не робиться, ми працюємо практично без обіду. Вчора йому кололи знеболювальне. Фактично, для того, щоб сьогодні він сюди приїхав, його обкололи вчора ввечері, щоб він міг спокійно переспати ніч і приїхати. Уже сюди викликали вранці «швидку», конвой викликав», - додала дружина екс-міністра.

За її словами, лікарі «швидкої» підтвердили діагноз панкреатит. «Я думаю, що друга «швидка» для того робиться, щоб зафіксувати і засвідчити суду - Луценко може стояти, говорити. І щоб продовжити слухання. А як він себе почуває і які в нього болі - тільки Господь знає», - сказала Ірина Луценко.

Не дивлячись на погане самопочуття підсудного, суддя Вовк оголосив про продовження судового засідання, віхиливши клопотання захисту про перенесення засідання.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.