Чи є життя на Венері?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 20.01.2012 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16399

На знімках, зроблених на Венері в 1980-і роки радянськими зондами, присутні об’єкти, які здатні пересуватися і, можливо, мають “властивості живих істот”.

Зображення поверхні Венери, отримане СА "Венера 13" 1 березня 1982

Таку дуску висловив головний науковий співробітник Інституту космічних досліджень РАН Леонід Ксанфомаліті.

"Виявлено об'єкти помітних розмірів, від дециметра до півметра, які з'являються, змінюються або зникають. Це випадкове виникнення зображень через шум важко пояснити", - пише вчений у своїй статті.

У 1970-і та 1980-і роки дослідники здійснили цілий ряд успішних місій з дослідження Венери, під час яких були отримані перші в історії знімки її поверхні, невидимою з Землі через постійний щільний хмарний покрив в атмосфері планети.

Апарати "Венера-9" і "Венера-10" в 1975 році, а потім "Венера-13" і "Венера-14" в 1982 році отримали серію телевізійних панорам Венери з допомогою скануючих фотометричних камер оптико-механічного типу.

За словами автора статті, поштовхом до нової спроби аналізу колишніх результатів венерианських місій став "великий потік нових результатів досліджень екзопланет помірної маси, серед яких повинні зустрічатися і тіла з фізичними умовами, близькими до венерианських".

Учений нагадує, що з 1995 року було виявлено понад 500 планет біля інших зірок. Пошук планет, де можливе життя, ведеться виходячи з постулату про нормальні фізичні умови в "зоні життя", тобто тиску, температури, можливо, складу атмосфери, подібних до земних.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.