Рок-Січ на Трухановому острові

Автор/джерело -  © АРАТТА



Дата публiкацiї - 4.05.2006 16:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=164

6-7 травня в Києві, на центральній частині Труханового острова поблизу Пішохідного мосту відбудеться перший фестиваль українського року "Рок Січ", ініціатором якого виступив лідер і серце легендарного ВВ Олег Скрипка. Працюватимуть три сцени – Баржа, Вежа і Ротонда, які і будуть отими "цитаделями", кожна з яких матиме своє спрямування.

На одній гратимуть гурти, так би мовити, “стандартного” року: гард-рокові, етно-рокові, рок-мейстрімні тощо. На другій – зосередяться гурти надважкого року, а третя сцена об'єднає рокерів-читанкарів (реп-метал, гіп-гоп-рок і т.д.).

Це свято українського року почнеться о 15-ій годині 6 травня, продовжиться 7 травня і триватиме до 22-ої години.

На "РОК-СіЧ" запрошувалися винятково Українські гурти, які, на думку нашого провідного рокера, давно вже й кількісно, і якісно дозріли, аби потіснити з вітчизняного простору тричі вжите співоче шмаття як з ближнього, так і з дальнього зарубіжжя.

20 років тому на розвиток легендарного гурту Воплі Відоплясова вплинув саме рок-рух київського рок-клубу. Рок-фестивалі клубу та інші заходи, які влаштовувала рокова тусовка були справжнім потужним поштовхом для розвитку та розкриття потенціалу гурту у майбутньому, та об'єднали всіх українських рокерів....

Воплі Відоплясова за цей час не забув своєї історії. І сьогодні гурт ВВ робить те, що має зробити справжній лідер українського року для відродження рок-руху в Україні. За ініціативою гурту розпочалося формування бази усіх україномовних гуртів - учасників рок-руху України. Воплі Відоплясова ініціював фестиваль українського року, який об'єднає яскраву музичну молодь із відомими та потужними лідерами жанру, а головне - із публікою.

Рок Січ - масштабна та резонансна подія, після якої український рок-рух вже не матиме права не розвиватися на якісно новому рівні! Сучасні рокери, як й козаки часів Запорізької Січі, - активні, вільні, сміливі та відважні. Рокери з усієї України об'єднались заради того, щоб заснувати на Трухановому острові на Дніпрі Першу Рок-фортецю - Рок Січ.

Рок Січ має зруйнувати стереотип сприйняття українцями музичних фестивалів виключно як заходів, що відбуваються на майданах у центрі міста. На спеціальний фестивальний майданчик - Труханів острів запрошуються справжні прихильники музики рокових напрямків. Рок Січ відтворить справжню фестивальну атмосферу рівня загальновідомих європейських open-air фестивалів. Починаючи з музики відповідного рівня й закінчуючи загальною організацією.

В 2007 році фестиваль проходитиме в більш масштабному форматі в кількох містах України, а головна концертна сцена на баржі буде відправлятися в подорож по Дніпру.

Учасників цьогорічного фестивалю Рок Січ більше, ніж козацьких куренів періоду існування Січі Запорізької. Куренів було 38, а учасників цього року - 44:

1. Абздольц
2. Андерсон
3. Анна
4. Без Кордонів
5. Берег Бонанзи
6. Борщ
7. Бугі Вугі Джем Слем
8. Бумбокс
9. Вайт (white)
10. Верховна Зрада
11. Воплі Відоплясова
12. Вій
13. ДЖАіРА
14. Джоня&Комарова
15. Етвас Андерс
16. Еффа
17. Карна
18. Квадраджесіма
19. Квітень Руїн
20. Кетс (в минулому Далеко)
21. Коло Хмар
22. Корпорацція
23. М.’Р. (Мотор’ролла)
24. Малінконія
25. Назад Шляху Немає
26. Оркестр Янки Козир
27. От Вінта!
28. Пінк Понг
29. Полинове поле
30. Роллікс
31. Самі свої
32. Стан
33. Стелсі
34. Стригой
35. Тінь Сонця
36. ТНМК
37. ТОЛ
38. Фактично Самі
39. Факультет
40. Фарбований Лис
41. Фліт
42. Формат Ц (в минулому Злобні Нігери)
43. Щастя
44. Карпатіяна (Манчестер, Англія)

Рок Січ
Народний оглядач


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.