Власники автозаправок “бадяжать” 95-ий бензин

Автор/джерело -  © «МедіаПорт»



Дата публiкацiї - 11.12.2006 20:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1640

Неякісне паливо. Власники авто та працівники автомайстерень скаржаться - на заправках розводять бензин. В управлінні із захисту прав споживачів говорять: заправки перевіряли - але неякісного бензину не знайшли.

Якщо свічі почорніли або почервоніли, фахівці радять відразу ж їх міняти

Співробітники харківських (і не тільки харківських - прим. "Аратти") СТО скаржаться: раніше найчастішими були поломки ходової частини машини - впливали погані дороги. Сьогодні водії просять полагодити паливну систему - саме вона виходить з ладу, якщо бензин неякісний.

Володимир Мішин, автослюсар:
«Буває таке, що 95-й бензин, ми знімаємо бензонасос, бензин навіть може прилипати – викрутка може прилипати до руки, і незрозумілого запаху й незрозумілих кольорів буває бензин».

Віталій Ардатов, директор СТО:
«Ця свіча з автомобіля, низька якість бензину або мастила. Нестандартні присадки до бензину. Це свіча з машини, що їздить на 95-му бензині. От вона червоного кольору. Мають бути перебої в роботі двигуна, утруднений запуск, особливо вранці».

Якщо свічі почорніли або почервоніли, фахівці радять відразу ж їх міняти. Страждають від розведеного бензину й форсунки інжекторів – це частина двигуна. Їх доводиться чистити на спеціальному стенді.

Автослюсарі рекомендують проходити цю процедуру кожні 20 тисяч кілометрів.

Розведеного бензину на автозаправках немає - це висновки обласного управління захисту прав споживачів. За словами начальника Євгена Федорчука, з 75-ти заправок, які управління перевірило в Харкові, тільки на 4-х бензин був неякісним.

Євген Федорчук, начальник обл. управління у справах захисту прав споживачів:
«П'ять відсотків, це, звичайно, відсоток не загрозливий. Він загрозливий для тих, хто потрапив саме в ці 5%. Не можна сказати, що 95-й бензин неякісний. До нас не дуже давно зверталася зі скаргою, які потрапили от у ці п'ять скарг, людина на неякісний бензин. Вона від'їхала буквально 500 метрів від заправки, написала нам заяву, що заправилася неякісним бензином, через це в неї полетів бензонасос і там щось ще».

Визначити неякісний бензин, говорять фахівці СТО, можна лише після того, як паливо вже потрапило в бак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.