У Кремлі влаштували чергове пропагандистське шоу на газову тему

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 20.01.2012 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16405

За дорученням прем’єра Росії Володимира Путніа “Газпром” вирішив значно прискорити початок реалізації проекту будівництва газопроводу “Південний потік”, яким транспортуватиметься газ до Європи в обхід України, повідомило управління інформації компанії.

На нараді, яку провів глава російського газового монополіста Олексій Міллер, був схвалений детальний план заходів, який дозволить приступити до будівництва газопроводу "Південний потік" не в 2013 р, як планувалося раніше, а вже в грудні 2012 р.

Нагадаємо, наприкінці 2011 року Туреччина видала РФ дозвіл на будівництво газопроводу "Південний потік" по своїй території.

"Дозвіл на будівництво, отриманий від Туреччини, - найсерйозніше підтвердження, що проект буде побудований в суворій відповідності з графіком, а саме до кінця 2015 року", - відзначав Міллер.

Нагадаємо, наразі Україна є головним транзитером російського газу до Європи. Проте нещодавно "Газпром" почав прокачувати газ повз територію України через "трубу" "Північний потік". Через це, за прогнозами фахівців, Київ втратить 20% коштів від транзиту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.