В храмі секти путіношанувальників “замироточила” ікона головного святого

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 21.01.2012 21:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16407

Матушка Фотинья з села Велика Єльня в Нижегородської області – засновниця секти, що шанує Путіна, – заявила, що ікона прем’єра “оновилася і замироточила”.

Матушка Фотінія стверджує, що у неї з російським президентом давній духовний зв’язок: у минулому житті він був князем Володимиром, а вона княгинею Ольгою

Про це оголошено на офіційній сторінці Фотинії.

"Увага! З 19.01.2012 в храмі оновилася і замироточила ікона Володимира Путіна, а також його освячений портрет. Господь дає нам такі знаки Своєї благодатної присутності", – сказано в повідомленні Фотинії, повідомляє Кореспондент.net.

"Путін – це шлях інший для Росії. В одному зі своїх минулих життів він був князем Володимиром і хрестив Русь, тепер Володимиру Володимировичу належить заново охрестити нашу язичницьку країну! Чудо мироточення відбувається внаслідок віри народу!", оголосила "настоятелька Храму на честь пресвітлого образу Божої Матері "воскрешати Русь" матушка Фотінія". Раніше Фотинья заявила, що панораму минулих життів прем’єра їй показав Бог.

Як повідомляється, храм секти "путіношанувальників" розташований у селищі Велика Єльня Нижегородської області. Перші публікації про громаду "матушки Фотинії" з’явилися ще в 2005 році.

Фотинія порівнює Путіна з учнями Христа. "За Біблією, апостол Павло був спочатку воєначальником і злісним гонителем християн, а потім став проповідувати Євангеліє. Путін під час своєї служби в КДБ теж займався не зовсім праведними справами. А коли став президентом, на нього зглянувся Святий Дух, і він, як і апостол, почав мудро керувати своєю паствою. Йому зараз важко, але він виконує апостольський подвиг", – повідала вона в інтерв’ю тижневику Співрозмовник.

Агентство Reuters, яке брало інтерв’ю у матушки Фотинії, в миру Світлани Фролової, вважає Нижегородську секту екстремальною ілюстрацією "культу особистості", що створений навколо російського прем’єра.

"У нього душа царя. Невипадково, що тепер він президент", – сказала вона. Коли кореспондент Reuters нагадав їй, що Путін – прем’єр-міністр, а президент тепер Медведєв, вона відповіла, що Путін залишався господарем Росії. "Можна бути прем’єр-міністром і все ж залишитися президентом. Медведєв – просто путінський студент", – вважає Фотинія.

Матушка Фотінія стверджує, що у неї з російським президентом давній духовний зв'язок: у минулому житті він був князем Володимиром, а вона княгинею Ольгою. В інших перевтіленнях, за словами матушки, вона була царицею Савської, а Путін - царем Соломоном.

Послушники переконані, що їхню настоятельку особисто підтримує як сам Путін, так і патріарх. У церкві видають газету “Храм світла”, де друкується листування Фотинії з президентом і патріархом, а також публікуються інтерв'ю зі святими, включаючи саму Богородицю.

За даними ФСБ, матінка Фотінія, справжнє ім'я якої - Світлана Фролова, в 1996 році була засуджена за шахрайство і півтора року провела у в'язниці. Раніше вона працювала директором торгово-закупівельної бази Горьківської залізниці, після чого вирішила зайнятися духовним цілительством і космоенергетікою.

У свою чергу, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, зі свого боку, заявив, що прем’єр-міністр РФ не схвалює той тип шанування, який культивує Світлана Фролова. За словами Пєскова, звичайно, Путін – найпопулярніший чоловік у країні. "Є фан-клуби його прихильників, але це не вид культу," – вважає прес-секретар прем’єра.

Нагадаємо, в серпні 2010 року російський вчений заявив, що в районах, де Путін гасив пожежі, розпустилися квіти.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.