Екс-дружина Ковтуна, її діти і товариш госпіталізовані

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.12.2006 20:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1641

Екс-дружина російського бізнесмена Дмитра Ковтуна, двоє її дітей і громадянський чоловік госпіталізовані в Німеччині з підозрою на зараження полонієм-210, повідомив сьогодні на прес-конференції в Гамбурзі керівник слідчої бригади Томас Менцель.

"Зараження - це означає, що сліди полонію були знайдені на одязі людини, тоді як поки незясовано, чи має місце отруєння полонієм, тобто наявність небезпечної для життя концентрації радіоактивного елемента в організмі", - сказав він.

"Саме для цього всі четверо поміщені в лікарню, де проходять обстеження. Тільки після одержання остаточних результатів обстеження можна буде говорити про те, чи отруєні вони полонієм", - підкреслив керівник слідчої бригади.

Як повідомила раніше Генпрокуратура РФ, у Ковтуна, що зустрічався у жовтні 2006 року в Лондоні з екс-співробітником ФСБ Олександром Литвиненком, виявлено захворювання, пов’язане з отруєнням радіоактивним нуклідом.

Литвиненко, що втік у 2000 році у Великобританію і одержав у жовтні цього року британський паспорт, помер 23 листопада в лікарні Університетського коледжу Лондона.

Фахівці британського Агентства охорони здоров’я знайшли в його тілі сліди радіоактивного елемента полоній-210, який потім також було знайдено в деяких місцях, які Литвиненко відвідував, зокрема, у ресторані Itsu і готелі Millennium у центрі Лондона.

Сліди радіації були знайдені й у Гамбурзі в деяких квартирах, які відвідував у період з 28 жовтня по 1 листопада поточного року Ковтун. Зокрема, за даними федерального відомства радіаційного захисту, у квартирі екс-дружини бізнесмена на дивані і стільці "абсолютно точно є сліди полонію-210".

Тим часом, сьогодні, закінчився тригодинний допит третього учасника тієї зустрічі - Андрія Лугового. "Я давав свідчення винятково як свідок, сама зустріч продовжувалася більш трьох годин, - сказав Луговий . - Мене допитували співробітники Генпрокуратури в присутності детективів Скотланд-Ярду".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.