Українські села підключать до Інтернету

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.01.2012 10:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16413

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) анонсувала новий проект під назвою “Цифровий район”, метою якого є підключення усіх населених пунктів України до інтернету.

За словами голови комісії Петра Яцука, в Україні є більше 28 тисяч населених пунктів, але оптоволоконні мережі підведені лише до 1,2 тис, тому простір для дій залишається широким, повідомляє watcher.com.ua.

За задумом проекту, в селах розміщуватимуть по одній базовій станції, а інтернет у будинках роздаватиметься через wi-fi на швидкості до 1 Мбіт/с. Орієнтовна вартість підключення одного населеного пункту – 47 тис грн, термін – 4 місяці.

Загальна вартість проекту становить 465 млн грн, з яких 370 млн – державні інвестиції. Решту інвестицій вкладе компанія “Датагруп”, яка буде займатись доставкою сигналу з супутника. Цього року вона отримала необхідний цифровий ресурс на французькому супутнику Ka-Sat компанії “Eutelsat”.

“Датагруп” отримуватиме за свої послуги близько 400 грн щомісяця з кожного населеного пункту.

Минулого місяця повідомлялося, що в НКРЗ розробляють проект, згідно з яким право на доступ до інтернету в Україні буде законодавчо закріпленим. Наразі “Цифровий район” може конкурувати з ще одним проектом подібного типу, який називається “Відкритий світ” і передбачає підключення до інтернету українські школи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.