Хто гальмує украдання угод з ЄС?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 23.01.2012 16:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16422

ЄС чекає від України кроку назустріч до парафування угоди про асоціацію.

Про це заявив польський міністр європейських справ Микола Довгелевич.

"Ми чекаємо відповіді української сторони, українці роздумують над остаточним терміном парафування угоди. Іншої інформації у мене немає, але в цілому все тепер залежить від них".

Експерт Польського інституту міжнародних справ Павло Токарський стверджує, що зацікавленість Європейським Союзом в Києві останнім часом зменшилася.

У свою чергу, Агнешка Лада з Інституту громадських справ вважає, що Євросоюз не може забувати про Україну. "Українське суспільство дуже розділене, - частина українців дуже хоче бути в ЄС, частина не бачить причин для такого кроку. Тому необхідно і далі показувати українцям, що для них є місце в Євросоюзі, а одночасно необхідно тиснути на українську владу, щоб показати, - для неї також важливо, щоб вона діяла на користь європейської інтеграції".

Як повідомлялося, 19 грудня в Києві відбувся саміт Україна-ЄС, в ході якого було зроблено заяву про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію.

Україна та ЄС вели ці переговори з вересня 2008 року.

Очікувалося, що на саміті Україна-ЄС угоду про асоціацію буде якщо не підписано, то хоча б парафовано, однак цього не сталося.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.