СБУ завершила слідство у “справі ЄЕСУ”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.01.2012 16:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16423

В минулу п‘ятницю працівники Служби безпеки України повідомили, що вони завершили розслідування справ 15-річної давнини, пов‘язаних із ЄЕСУ.

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба партії.

«СБУ завершило розслідування, яке полягало виключно в тому, що вони висмикували частини та шматки виключно із фальшивих напрацювань часів Кучми», - сказав Турчинов.

Він додав, що Юлії Тимошенко пред‘явили звинувачення щодо справ 15-річної давнини, які були повністю закриті двома палатами Верховного суду.

Крім того, за словами Турчинова, звинувачення, які були пред‘явлені лідеру опозиції, стосуються 1997 та 1998 років.

«Що цікаво, починаючи з 1 січня 1997 року Юлія Володимирівна Тимошенко не працювала в корпорації ЄЕСУ», - нагадав він.

На думку Олександра Турчинова, «відвертий замовний характер звинувачень стає зрозумілий навіть із їх безглуздих формулювань».

«Юлію Володимирівну звинувачують у замаху на заволодіння державних коштів. Цей замах полягає в тому, що в 1997-1998 роках корпорація ЄЕСУ передала до Податкової адміністрації декларації на повернення ПДВ. Що саме цікаве, ПДВ не повернули, але ж ці декларації влада тепер вважає замахом на привласнення державних коштів», - сказав політик.

За його словами, тепер, користуючись цією логікою, кожного, хто займається економічною діяльністю та хоче відшкодувати ПДВ, можна звинуватити в замаху на державні кошти.

«Тобто не держава йому заборгувала, а він вчинив замах», - додав Турчинов.

Коментуючи інше звинувачення: підробку бухгалтерської звітності, він нагадав, що Юлія Тимошенко ніколи не працювала бухгалтером.

«Ви можете вивчити біографію Юлії Володимирівни, жодного дня в своєму житті вона не працювала бухгалтером. Зрозуміло, що ніяк вона не могла підробляти бухгалтерську звітність», - сказав він.

На думку Олександра Турчинова, влада завела чергову справа проти Юлії Тимошенко для того, щоб перестрахуватись і працювати на упередження щодо рішень Європейського суду.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.