Шульги міркують швидше

Автор/джерело -  © «Освітній портал»



Дата публiкацiї - 11.12.2006 20:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1643

Лівші “швидше” міркують при виконанні певних завдань, встановили нейрофізіологи з державного університету Австралії.

За словами вчених, лівші можуть домогтися більших успіхів у спорті або комп'ютерних іграх, ніж правші. Зв'язок між правою та лівою півкулею головного мозку, а отже й зв'язок між правою та лівою рукою у шульг протікає помітно швидше.

Спеціальний експеримент, покликаний показати швидкість реакції у лівші та правші, показав, що лівші справляються із завданням на 43 мілісекунди швидше.

Вчені також дійшли висновку, що лівші в ряді областей перевершують правшів. Так, за результатами останніх досліджень з'ясувалося, що ліворукі люди швидше реагують на ситуацію й, можливо, навіть більш раціонально діють. Однак ця тенденція виявляється тільки відносно чоловіків, а дослідження здібностей ліворуких та праворуких жінок дало інший результат.

Вчені дійшли висновку, що лівші перевершують праворуких людей у заняттях, які вимагають великої швидкості реакції або використання великої кількості інформації. У ході дослідів, коли випробувані виконували ряд складних завдань, з'ясувалося, що ліворукі демонструють кращі результати.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.