Томенко порадив колегам з опозиції позбутися комплексу неповноцінності

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.01.2012 12:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16430

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що «для перемоги на парламентських виборах багатьом опозиціонерам треба подолати комплекс неповноцінності».

Як повідомляє прес-служба політика, віце-спікер констатував, що опозиція зробила серйозні кроки до об’єднання та спільної діяльності. Натомість, зауважив він, сьогодні сумніви у створені парламентської більшості та успішній виборчій кампанії більше висловлюють не представники влади, а низка лідерів партій, що позиціонують себе як опозиційні.

Томенко назвав це своєрідним комплексом неповноцінності і порадив «менше хвалити «геніальних фальсифікаторів» з Партії регіонів» та не сприймати риторику деяких опозиціонерів, що заявляють: «голосуй не голосуй – все рівно Партія регіонів сфальсифікує вибори».

Натомість, Томенко наголосив, що законодавчі норми і спільна підготовка членів виборчих комісій та спостерігачів дасть можливість застерегти голоси виборців. «Треба не хвалити геніальних фальсифікаторів з Партії регіонів, а готувати членів комісій і застерігати результати наших виборів», - підкреслив він.

Другою «небезпечною» ідеєю, за словами віце-спікера, є ідея визначити кандидатів в мажоритарних округах від опозиції за півтора місяці до голосування. Політик нагадав, що «ми проходили вже таке визначення кандидатів у Верховну Раду, кандидатів у Президенти, яке закінчилося тим, що до десяти, а то й більше кандидатів так і не змогли визначитися хто з них найсильніший». Тому, додав він, «для того, щоби не мучити самих кандидатів від опозиції і перш за все не знущатися з українських виборців, які підтримують опозицію, було б ідеальним, якби це визначення відбулося до березня цього року для того, щоби люди мали можливість познайомитися з єдиним кандидатом від опозиції напередодні виборчої кампанії, а кандидат від опозиції мав можливість спокійно працювати». «Існує безліч механізмів для того, щоби визначити найбільш впливових та харизматичних кандидатів в округах від опозиції», - додав політик.

«Тому сьогодні треба зупинити риторику про фальсифіковані вибори від влади та ідею про відтягування визначення реальних кандидатів, а почати реальну підготовку, яка зможе забезпечити успішну парламентську виборчу кампанію 2012 року», - підсумував Микола Томенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.