ПроФФесіонали здали найбільше родовище газу?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 24.01.2012 14:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16432

“Газпром” повідомив, що домовився з НАК “Нафтогаз України” про активізацію співпраці у створенні спільного підприємства, яке буде освоювати структуру Паласа на шельфі Чорного моря.

Така домовленість досягнута на зустрічі делегацій компаній в Москві 18 січня. "Gazprom International готовий до спільного освоєння перспективних об'єктів на транскордонній ділянці шельфу Чорного моря", - повідомляють у російській компанії.

У повідомленні Газпрому також йдеться, що в березні 2011 року правління схвалило програму освоєння ресурсів вуглеводнів на шельфі Чорного моря до 2030 року, "відповідно до якої структура Паласа розглядається як найбільш перспективний на шельфі об'єкт".

При цьому до теперішнього часу Нафтогаз України вже провів на ділянці сейсморозвідувальні роботи 2D, інтерпретацію отриманих матеріалів, побудував структурні карти і оцінив прогнозні ресурси вуглеводнів.

"За даними Нафтогазу України, загальні видобувні ресурси категорії С3 можуть складати 12,2 млн тонн нафти, 120,7 млрд куб. м газу. Сукупні видобувні ресурси оцінюються компанією в 132,9 млн тонн умовного палива", - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з домовленістю українська сторона запропонувала фахівцям Газпрому в лютому відвідати Київ для вивчення геолого-технічної і фінансово-правової документації.

Як повідомлялося, структура Паласа розташована в північно-східній частині Чорного моря на кордоні України і РФ. Домовленість про спільну розробку цієї ділянки досягнута між Нафтогазом України і Газпромом у 2007 році.

Нагадаємо, розробку шельфу Чорного моря назвали кроком до енергонезалежності України, але при цьому одним з найдорожчих і довгограючих проектів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.