У “Батьківщині” заявляють, що справа ЄЕСУ є замовним фальсифікатом

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.01.2012 12:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=16438

Сьогодні партія “Батьківщина” виступила з заявою щодо реанімації справи ЄЕСУ, закритої сім років тому Верховним Судом України.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Справа ЄЕСУ є таким же «політично вмотивованим фальсифікатом», як всі попередні справи проти Юлії Тимошенко

На персональне замовлення Януковича СБУ прискорює передачу до так званого суду чергової порції неякісного політико-кримінального фальсифікату – справу по ЄЕСУ. Всі справи по ЄЕСУ, об’єднані тепер в одну, було сфабриковано ще на початку минулого десятиліття режимом Кучми, який так само намагався придушити опозиційну діяльність Юлії Тимошенко. Звинувачення виявилися настільки абсурдними, що розсипалися навіть у контрольованих Кучмою судах. Остаточно ж Юлію Тимошенко виправдали спільним рішенням колегій двох палат Верховного Суду, причому це було зроблено в листопаді 2005 року, коли Тимошенко знаходилася в опозиції, а аж ніяк не при владі.

Незважаючи на рішення колегій ВС, справи незаконно відновлено минулого року за прямої вказівки Януковича. Тепер так само за його наказом розпочинається черговий судовий бліцкриг. Зрозуміло, що найближчими місяцями Європейський суд із прав людини виправдає Юлію Тимошенко у газовій справі, оскільки будь-якому неупередженому суду, незалежному від Януковича, очевидно, що Юлія Тимошенко невинувата і ув’язнена безпідставно і незаконно. Рішення Європейського суду означатиме, що Янукович має негайно звільнити Юлію Тимошенко. Саме тому режиму терміново потрібен прискорений та неправедний суд по справі ЄЕСУ, щоб залишити Тимошенко за гратами.

Так звана справа ЄЕСУ є таким же політично вмотивованим фальсифікатом, як всі попередні, і наступні. Юлії Тимошенко так само безпідставно приписується злочини, яких вона не вчиняла і в період, в який вона взагалі не працювала в ЄЕСУ. Януковичем так само рухає помста та страх перед своїм головним політичним опонентом. Слідство та суд так само фабрикують справу за прямими вказівками Януковича. Від інших справа відрізняється хіба що глибшим ступенем цинізму та жорстокості, оскільки влада, прагнучи натиснути на Юлію Тимошенко, відновила переслідування її родини. Янукович дав наказ заарештувати її чоловіка Олександра і не зупинився навіть перед тим, щоб відновити кримінальне переслідування її свекра Геннадія Тимошенко, тяжко хворої людини, яку, кинувши незаконно за грати, довів до інвалідності ще Кучма.

«Батьківщина» впевнена, що жодні тортури з боку влади не зламають нашого лідера. Юлія Тимошенко особисто та її партія були, є й будуть на чолі боротьби з окупаційним режимом Януковича. Відсутність вини Юлії Тимошенко у всіх приписуваних їй злочинах буде доведена в європейських судах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.