Мороз про відставку Гриценка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.12.2006 21:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1644

Голова Верховної Ради України Олександр Мороз заявляє, що питання можливої відставки Анатолія Гриценка з посади міністра оборони залишається відкритим.

Він також вважає нормальним явищем дискусії усередині антикризової коаліції.

Мороз, зокрема, повідомив, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони не знаходить пістав для того, щоб обвинувачувати особисто Гриценка в тих порушеннях, що були виявлені Головним контрольно-ревізійним управлінням.

На думку спікера, питання відставки Гриценка повинно розглядатися на рівні Кабінету міністрів, де повинна бути "з’ясована суть справи".

"Якщо міністр бере на себе відповідальність за ті порушення, що будуть виявлені або КРУ, або прокуратурою, і буде згоден відповідати за них особисто, це його справа. Якщо ж виявиться, що ця відповідальність буде мати відтінок, що дублюється юридичною відповідальністю, то далі буде прийматися рішення про відповідність його на цій посаді", - сказав Мороз.

Антикризові дискусії

В антикризовій коаліції відбуваються нормальні процеси, коли кожна з політичних сил висловлює свою точку зору і має свою позицію, заявляє голова Верховної Ради України Олександр Мороз.

Сьогодні на прес-конференції, коментуючи заяви деяких представників КПУ щодо відходу СПУ від погоджених позицій, Мороз зазначив, що, як і в будь-якій коаліції, "природно, що виникають дискусії".

За його словами, можна сприймати аргументи комуністів, що голосування СПУ з питання Голодомору 1932-1933 років в Україні є непогодженістю позицій, а можна виходити з іншого - що СПУ дотримувалася своїх позицій у цьому питанні, що були висловлені ще кілька років тому.

"Ми так само можемо говорити про те, що це наша принципова позиція", - зазначив Мороз. За його словами, СПУ при голосуванні дотримувалася тих принципів, що вона проголосила раніше.

Голова ВР назвав нормальним явищем, коли в коаліції можуть бути різні позиції. За його словами, не рідко виникають дискусії в коаліції і навколо питання приватизації. З цього приводу він нагадав народну мудрість: "Поки є тертя, є і життя".

Зазначимо, 9 грудня відбувся закритий пленум центрального комітету Компартії України (ЦК КПУ). Його підсумком став "политичний ультиматум" партнерам КПУ з антикризової коаліції - Партії регіонів і Соцпартії.

Нагадаємо, координатор парламентської більшості, лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Раїса Богатирьова виступає проти відставки Анатолія Гриценка з посади міністра оборони України.

У вівторок, 5 грудня, народні депутати Олег Калашніков від фракції Партії регіонів, Ігор Алексеєв від фракції Компартії, Василь Волга від фракції Соцпартії зареєстрували у парламенті проект постанови про звільнення міністра оборони Анатолія Гриценка.

Тим часом один з авторів проекту постанови, регіонал Олег Калашніков, відмітив, що одним з головних претендентів на місце Гриценка є колишній міністр оборони Олександр Кузьмук.

Як відомо, посада міністра оборони є квотою Президента України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.